Simon Edvinssons löfte: “Jag ska vinna ett SM-guld med Frölunda”

Frölundas backtalang Simon Edvinsson har fått sitt stora genombrott i SHL den här säsongen. Trots att Detroit-draftade backen kan vara aktuell för NHL ger han nu supportrarna ett löfte för framtiden. 

Frölundas säsong är slut. Efter 1-4 i matcher mot Luleå åker spelarna nu på semester. Vissa för att kanske inte komma tillbaka igen. Simon Edvinsson, som slagit igenom ordentligt i SHL denna säsong, är en av dem som kanske lämnar. 

Backen som draftades av Detroit i första rundan 2021 som det sjätte-valet totalt, kan redan efter denna säsongen vara aktuell för en flytt över till Nordamerika.

Efter sista matchen mot Luleå var det starka känslor och 19-åringen som varit i klubben sedan 2018 lovade trots ryktena att han har en framtid i Göteborgsklubben. 

– Jag säger inte att det är nästa sommar eller om fem år. Men Frölunda är den klubb jag växte upp med och alltid hållit på. Mina idoler har spelat för den här klubben och någon gång under min karriär vill jag ta ett SM-guld med Frölunda. Jag kommer att göra det. Så mycket kan jag säga. Det är inget snack, säger Edvinsson till Göteborgs-Posten

“Får se hur det blir”

Precis som Edvinsson har Elmer Söderblom fått sitt stora genombrott den här säsongen och är i en liknande situation. Söderblom är även draftad av Detroit, men har till skillnad från Edvinsson inte ett kontrakt över kommande säsong.

– Vi får se hur det blir. Jag får försöka smälta den här säsongen och sedan får jag fundera på det, säger Söderblom till GP. 


TV: Road to SHL – Frölunda

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: