SM-slutspelet 2022

Jacob Nilsson gör comeback – efter sju månaders frånvaro

ANNONS

Jacob Nilsson har inte spelat en match sedan slutet av september på grund av en korsbandsskada. När Frölunda i dag spelar för sin överlevnad mot Luleå så gör 28-åringen comeback.

Det var på en träning i slutet av september som olyckan var framme för Jacob Nilsson. En krock med en lagkamrat resulterade i en korsbandsskada som så ut att hålla 28-åringen borta från spel under den resterande delen av säsongen.

När Frölunda i eftermiddag gästar Coop Norrbotten Arena för den femte semifinalen mot Luleå så återfinns dock Nilsson i laget igen. Forwarden har sedan en tid tillbaka tränat med laget och nu bedöms han alltså vara redo för matchspel igen. Nilsson återfinns som extraforward i göteborgarnas laguppställning till dagens match.

Tyvärr, för Frölunda, så utgår dock både Michael Spacek och Andreas Borgman från spel i ödesmatchen.

Innan skadan hann Nilsson producera tre mål och en assist på fem matcher i SHL samt ett mål och en assist på fyra matcher i CHL.

Frölunda har hamnat i ett 1–3-underläge i semifinalserien mot Luleå och måste således vinna tre raka matcher för att hålla drömmen om SM-guld vid liv den här säsongen. 


TV: Road to SHL - Frölunda

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL