Färjestad vann mot Rögle

Färjestad tog ny seger i serien mot Rögle

Med 6-2 (2-0, 2-2, 2-0) på hemmaplan har Färjestad tagit greppet mot Rögle i SM-semifinal herr. Därmed leder Färjestad matchserien med 3-1, och behöver bara en seger till för att ta sig till SM-final.

Färjestad startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Pontus Widerström och Marcus Nilsson. Efter 4 minuter i andra perioden nätade Daniel Viksten, på pass av Gustav Rydahl och ökade ledningen för Färjestad.

Rögles Anton Bengtsson gjorde 3-1 efter 8 minuter framspelad av Dennis Everberg och Adam Tambellini.

I andra perioden reducerade Rögles Adam Tambellini på nytt på pass av Lucas Ekeståhl Jonsson och Daniel Zaar.

Efter 17 minuter slog Victor Ejdsell till, på pass av Albert Johansson och Jesse Virtanen och ökade ledningen för Färjestad.

Fastställde dominansen

Färjestad fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-2. Målen i sista perioden gjordes av Adam Ginning och Victor Ejdsell.

De båda lagen möts igen söndag 24 april 14.30, i Catena Arena.

TV: Hyllningen till Lennström: "Helt dominant där ute"