Jörgen Hanneborg är klar för Kristianstad.
Foto: Stjernen Hockey/YouTube
HockeyAllsvenskan

Jörgen Hanneborg klar för Kristianstad

ANNONS

Han uppgavs vara klar för AIK.
Nu hamnar den norske landslagsmålvakten Jörgen Hanneborg i Kristianstad i stället.
– Att spela i HA har varit ett stort mål för mig, så jag är tacksam för denna möjlighet, säger Hanneborg till klubbens hemsida.

Jørgen Hanneborg kommer närmast från spel i norska Stjernen, där han denna säsong noterades för en räddningsprocent på 91,3 procent samt ett snitt på 2,49 insläppta mål per match på de 34 grundseriematcher han spelade för Fredrikstad-klubben.

– Jörgen är en välskolad och arbetsvillig målvakt som verkligen vill satsa och se hur långt han kan gå. En rolig målvakt som jag tror, med ett jäkla driv och med lite vägledning och kontinuerlig träning, kommer att ta stora kliv i sin utveckling, säger målvaktstränaren Joel Gistedt till Kristianstads hemsida.

Uppgavs klar för AIK

23-åringen har meriter från det norska landslaget och spelade i höstas en landskamp mot Danmark i en trenationsturnering.

Tidigare har Hockeynews rapporterat att Hanneborg skulle välja spel i AIK till nästa säsong, men i stället blir det alltså spel i konkurrenten Kristianstad.

– Att spela i HA har varit ett stort mål för mig, så jag är tacksam för denna möjlighet. KIK har tagit stora steg som klubb och jag är säker på att vi kommer att fortsätta med det. Har även hört mycket bra om tränarna i klubben och framförallt om Joel Gistedt som gjort ett superbra jobb med målvakterna, säger Hanneborg.

Sedan tidigare går både Olof Lindbom och Frederik Dichows kontrakt med Krisitanstad ut. Enligt SportExpressen är Dichow klar för Frölunda, medan Lindboms framtid är mer oviss i skrivande stund.


TV: Klassiska allsvenska haverier

Den här artikeln handlar om: