Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Calle Rosén tvåmålsskytt mot Nashville

Inför nattens match mot Nashville Predators hade St. Louis svenske back Calle Rosén skjutit ett mål under sin NHL-karriär. När Blues besegrade Predators med hela 8–3 skrev svensken in sig i målprotokollet – två gånger om.

Efter att tidigare ha gjort ett mål under sin NHL-karriär klev den St. Louis-svensken Calle Rosén fram i en ovan roll som målskytt i Blues storseger över Predators.

Först stod den 28-årige svensken för sitt första mål för säsongen när han hängde med i en kontring och kunde överlista Juuse Saros med ett handledsskott för att utöka Blues ledning till 3–1 i den andra perioden.

Innan mittperioden var över, en period där St. Louis gjorde inte mindre än sju (!) mål, hade Rosén skrivit in sig i målprotokollet ytterligare en gång. Denna gång efter att ha överlistat inbytte David Rittich med ett handledsskott.

Första tvåmålsmatchen i NHL-karriären

För Rosén, som varit in och ut ur St. Louis laguppställning den här säsongen och bara spelat 14 matcher, var detta hans första tvåmålsmatch i NHL-karriären. Förutom de två målen stod den svenske backen även för en assist och noterades för drygt 22 minuters istid i matchen, vilket är det mesta han spelat i en och samma match under hela sin NHL-karriär.

Blues vann till slut matchen med 8–3 efter lagets målexplosion i mittperioden. Förutom Rosén blev även Brayden Schenn och Jordan Kyrou tvåmålsskyttar i matchen. För Nashville noterades Mattias Ekholmoch Filip Forsberg för varsin assist.

Nashville Predators – St. Louis Blues 8–3 (1–1, 1–7, 1–0)
Nashville: Nick Cousins (9), Luke Kunin (13), Dante Fabbro (2).
St. Louis: Brayden Schenn 2 (24), Calle Rosen 2 (2), Jordan Kyrou 2 (25), Vladimir Tarasenko (33), Nathan Walker (8),

***

William Nylander stod för ett mål och en assist när Toronto Maple Leafs besegrade New York Islanders med 4–2. Nylander sköt säsongens 31:a mål halvvägs genom mittperioden innan han spelade fram David Kämpf till dennes 4–2-mål i tom kasse.

Även Pierre Engvall skrev in sig i målprotokollet i matchen för Maple Leafs, då han noterades för 2–2-kvitteringen i mittperioden. Målet var smålänningens 14:e för säsongen.

Toronto saknade Auston Matthews i matchen, som dras med en skada och är borta på dag-till-dag-basis.

Toronto Maple Leafs – New York Islanders 4–2 (1–1, 2–1, 1–0)
Toronto: Mitch Marner (34), Pierre Engvall (14), William Nylander (31), David Kämpf (10).
New York: Anthony Beauvillier (12), Josh Bailey (11).

***

Gustav Forsling fortsätter att vara het. I natt sköt den svenske Floridabacken ett mål när Panthers tog sin tionde raka seger och besegrade Detroit Red Wings med klara 6–1.

Forslings mål kom i den tredje perioden och fastställde slutresultatet till 6–1. Fullträffen var hans nionde för säsongen och hans totala poängskörd är nu uppe i 35 poäng på 66 matcher.

Detroit Red Wings – Florida Panthers 1–6 (0–0, 0–4, 1–2)
Detroit: Pius Suter (14).
Florida: Anton Lundell 2 (18), Anthony Duclair (31), Sam Reinhart (28), Maksim Mamin (7), Gustav Forsling (9).