Frölunda förlorade mot Luleå
Foto: Bildbyrån
Matchrapport

Luleå vann och kvitterade mot Frölunda

ANNONS

Luleå vann på bortaplan med 4-2 (2-1, 1-1, 1-0) mot Frölunda i SM-semifinal herr. Därmed står det nu 1-1 i matchserien.

Luleå startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Linus Fröberg och Jack Connolly innan Frölunda svarade och gjorde 2-1 genom Radan Lenc. Luleå gjorde 1-3 genom Erik Gustafsson efter 41 sekunder i andra perioden.

Frölunda reducerade dock till 2-3 genom Filip Johansson med 01.59 kvar att spela. 7.21 in i tredje perioden nätade Luleås Juhani Tyrväinen framspelad av Brendan Shinnimin och Sami Lepistö och ökade ledningen för Luleå. Det fastställde slutresultatet till 2-4.

Lagen möts igen i Coop Norrbotten Arena tisdag 19 april 19.00.


TV: Road to SHL - Frölunda

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL