Landslag

Storseger för Team 16 – krossade Slovakien

Sveriges U16-landslag fick revansch efter förlusten mot Finland under gårdagen.
De vann nämligen med hela 8-1 mot Slovakien under långfredagen.

Team 16 är nere i Tjeckien för en fyrnationsturnering just nu och under torsdagen inledde Sverige med förlust 4-3 mot Finland.

Under långfredagen revanscherade sig dock Markus Korpinens killar då Sverige vann med hela 8-1 mot Slovakien.

Redan i första perioden sprang resultatet iväg då svenskarna födda 2006 drog iväg till en 3-0-ledning. Slovakien fick ett tröstmål i början av andra perioden men Sverige drog sedan iväg till först 5-1 efter 40 spelade minuter och vann sista perioden med 3-0 för att fastställa resultatet 8-1.

Vincent Sandberg (HV71) och Fred Nord (Djurgården) hade båda framgångsrika matcher för “pojklandslaget” då duon stod för tre poäng vardera i matchen. Sandberg med 1+2 och Nord med tre assists.

Måns Toresson (Frölunda) och Alexander Zetterberg (Timrå) stack också ut då de båda blev tvåmålsskyttar i matchen.

Övriga svenska målskyttar i matchen blev Melvin Fernström (SDE), Max Grundström (Frölunda) och Karl Sterner (Frölunda).
Carl Axelsson (Linköping) vaktade kassen för Sverige och räddade 17 av de 18 skott han fick på sig.

Nästa match för Team 16 spelas under påskafton då värdnationen Tjeckien står för motståndet.

Slovakien – Sverige 1–8 (0-3,1-2,0-3)

Slovakien: Ján Chovan.
Sverige: Måns Toresson 2, Alexander Zetterberg 2, Melvin Fernström, Max Grundström, Karl Sterner, Vincent Sandberg.

TV: Det talar för Frölunda i slutspelet