Niclas Burström
Bildbyrån
Tyska ligan

Brett Pollock och Niclas Burström lämnar Schwenninger Wild Wings

ANNONS

Niclas Burström lämnar tyska Schwenninger Wild Wings. Det bekräftar klubben på sin hemsida.

VM-meriterade Niclas Burström lämnade efter förra säsongen Skellefteå för spel i tyska Schwenninger. Där noterade backen 13 poäng på 37 matcher.

Nu lämnar han klubben, bekräftar de på sin hemsida. Enligt Aftonbladet är Burström, som 2016 vann Salming Trophy, klar för spel i IK Oskarshamn kommande säsong. Utöver Salming Trophy finns också två SM-guld och ett VM-brons på meritlistan.

De lämnar också

En annan Sverigebekanting lämnar också Schwenninger. Brett Pollock vann den interna poängligan i Södertälje den här säsongen. Detta trots att han lämnade klubben halvvägs in på säsongen och bara spelade 28 matcher.

Pollock, som gjorde 25 poäng på dessa 28 matcher, avslutade sedan säsongen i Schwenninger Wild Wings och stod där för 14 poäng (7+7) på 18 matcher. Men inte heller i den klubben blir det någon fortsättning för kanadensaren.

Även Tomas Zaborsky, med ett förflutet i Brynäs, lämnar den tyska klubben. Däremot kan det bli en fortsättning för Max Görtz, som vann den interna poängligan, skriver Wild Wings på sin hemsida.


TV: Plus och minus på alla semifinallag

Den här artikeln handlar om: