Jari Kurri köper upp Jokerit.
Foto: Imago & Bildbyrån
Europa

Jari Kurri köper 100 procent av Jokerit

ANNONS

Den finske hockeylegendaren Jari Kurri köper upp Helsingforsklubben Jokerit.
Det meddelar klubben via sin hemsida.

Sedan 2019 har den finske hockeylegendaren Jari Kurri varit delägare av KHL-klubben Jokerit. 40 procent av klubben har tidigare ägts av det ryska gruvföretaget Nornickel Harjavalta, men under torsdagen meddelade den finska klubben att Kurri nu äger 100 procent av klubben.

I det korta pressmeddelandet Jokerit presenterat på sin hemsida går klubben inte in på några detaljer om affären. Nornickel Harjavalta ingår i en koncern som styrs av den ryske oligarken Vladimir Potanin.

– Vi har mycket arbete framför oss för att strukturera om ägarskapet och hitta finansiering av verksamheten, säger Kurri till Jokerits hemsida.

Klubbar har öppnat för återkomst till Liiga

I början av april stod det klart att Jokerit kommer att lämna KHL efter att ha spenderat de senaste åtta säsongerna i den ryska ligan. I slutet av mars rapporterade Ilta-Sanmoat att en “informell diskussionsstund” har förts mellan finska Liiga och legendaren Teemu Selänne om att återinställa Jokerit i högstaligan.

Tidigare har tio Liiga-klubbar öppnat för att välkomna Jokerit tillbaka till Liiga, men där vissa klubbar krävt att ägarstrukturen ska förändras och att det inte får finnas ryskt ägarskap.

Om, och när, Jokerit kan återvända till spel i Liiga är i dagsläget inte känt.


TV: Plus och minus på alla semifinallag

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL