Bildbyrån
SM-slutspelet 2022

Rögle vidare till semifinal – fick till slut hål på spöket Tim Juel

Match sju, allt eller inget. Semifinal eller semester. Oskarshamn kunde slutföra en av SHL-historiens största skrällar. Då motsvarade Rögle förväntningarna och vann med 4-1 trots storspel av Tim Juel.

– Oerhört skönt. Vi blev verkligen testade i den här serien, säger Dennis Everberg i C More.

Rögle hade tidigare i matchserien haft problem med att få hål på Tim Juel i Oskarshamnsmålet. I sista och avgörande matchen såg det länge ut som att han skulle bli ett spöke, men i den tredje perioden släppte det.

Två mål på mindre än två minuter säkrade vinsten som skickar Ängelholmsgänget vidare till semifinal i SM-slutspelet.

Oskarshamn som var så nära att stå för en av SHL:s största slutspels-skrällar såg ut att ha lite för tunga ben och skickades istället till en välförtjänt semester.

– Det är tomt. Inget snack om det. Vi är inte här för att se och lära. Jag är sjukt stolt över laget, gruppen och klubben. Men sjukt tungt att förlora match sju, säger Oskarshamns tränare Martin Filander i C More.

“Får tacka Tim Juel”

Det var Rögle som såg hungrigast ut i inledningen. Redan tre minuter in i första perioden kunde Anton Bengtsson enkelt styra in 1-0 på en skottpass från Valtteri Kemiläinen. Men trots att de skapade flera farliga lägen fick de inte in 2-0 målet.

Istället kunde Patrik Karlkvist göra 1-1 i powerplay, med endast 17 sekunder kvar av första perioden.

Tim Juel fortsatte storspela när det gällde som mest, men hade en hel del tur. Vid två tillfällen kom Röglespelare hela fria mot målvakten som efter det andra läget kunde klappa om sin stolpe som sekunder tidigare givit ifrån sig en högljud klang.

– En helt okej match. Vi får tacksamma att det är lika. Vi tappar några puckar i mittzon. Vi får tacka Tim Juel att det är lika. Lika inför tredje tar vi alla dagar i veckan, säger Fredrik Olofsson.

Dennis Everbergs 2-1 förlösande mål i powerplay blev avgörande. Pluggen drogs ur och strax därefter kom 3-1. Det sista målet gjordes i tom bur och förstörde det lilla hopp som Oskarshamn hade kvar.

Rögle möter därmed Färjestad i semifinalen. Medan Luleå och Frölunda gör upp i det andra semifinalmötet.

TV: Road to SHL - IK Oskarshamn