Luleå/MSSK & Daniela Pejsova
Bildbyrån
SDHL 1

Mästarlaget förstärker med Daniela Pejsova

ANNONS

För bara några dagar sedan säkrade Luleå/MSSK sitt fjärde raka guld när de slog Brynäs i den femte och avgörande finalmatchen. Redan nu gör de klart med en rejäl förstärkning inför nästa säsong. Stjärnbacken Daniela Pejsova. 

– Hon är sin unga ålder till trots en av ligans allra bästa backar, säger Luleå/MSSK:s sportchef Mikael Forsberg på klubbens hemsida

Som en av fyra nominerade till SDHL:s pris för årets back har Daniela Pejsova visat sedan hon kom till MoDo 2018/19 att hon hör hemma på den högsta nivån. Därför är det kanske inte förvånande att hon nu tar ytterligare steg uppåt.

Tidigare under dagen bekräftade MoDo att backen lämnar klubben efter att ha valt att inte utnyttja sitt optionsår som hon hade i sitt kontrakt. MoDo hade länge försökt förhandla med Pejsova, men till slut blev det tydligt att hon skulle fortsätta på en annan ort. 

Nu vet vi var. I en direktsändningen presenterade sportchefen för Luleå/MSSK klubbens första nyförvärv inför 2022/2023. Daniela Pejsova. 

Utvecklingskurvan pekar rakt uppåt

- Daniela är en spelare som gått från klarhet till klarhet, både internationellt och här hemma i SDHL. Och hon är sin unga ålder till trots en av ligans allra bästa backar, vars utvecklingskurva pekar rakt uppåt och det skall bli väldigt roligt att få jobba med henne framöver, säger Mikael Forsberg på klubbens hemsida.

Kontraktet som Pejsova skrivit på är för 1+1 år, men Forsberg menar att det hoppas få ha henne i klubben mycket längre än så. 

Trots att Pejsova endast är 19 år har hon redan hunnit göra 113 matcher i SDHL och spelat OS med det tjeckiska landslaget. 

- Matcherna mot Luleå Hockey/MSSK har varit de roligaste och tuffaste matcherna att spela under min tid i SDHL. Så därför ser jag fram emot utmaningen att få mäta mig mot dessa spelare i träning varje dag för att utvecklas ytterligare som hockeyspelare, säger Pejsova.


TV: Road to SHL - Örebro

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL