Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Jordan Staal skött sitt första hattrick – på över 13 år

Senast Jordan Staal gjorde ett hattrick i NHL var i november 2008.
I natt slog veteranen till med tre mål i Carolinas 5–2-seger mot Anaheim – och slog därmed rekord för längsta tid mellan två hattricks i NHL.
– Jag är glad för hans skull, säger tränaren Rod Brind'Amour till The Herald Sun.

Med sina 4 898 dagar mellan sina hattrick slog Jordan Staal ett 77 år gammalt rekord. Tiden mellan veteranens hattricks är den längsta genom tiderna i NHL.

– Hans kedja har varit bra under en lång tid nu. Jag vet inte om de gjorde något annorlunda förutom att de gjorde några mål. Det var viktiga mål, så klart, som kom vid viktiga tidpunkter i matchen. Jag är glad för hans skull. Han spelar bra, som alltid, säger Carolinas tränare Rod Brind'Amour till The Herald Sun.

Staal inledde sitt målskytte i den första perioden, då han lyfte in 2–0-pucken bakom John Gibson från nära håll. Staal utökade sedan ledningen till 4–2 lite mer än halvvägs genom den tredje perioden, innan han fastställde slutresultatet till 5–2 i tom kasse med en dryg minut kvar att spela.

Slog 77 år gammalt rekord

Det tidigare rekordet för längst tid mellan två hattricks hade backen Dit Clapper, som fick vänta från 9 mars 1933 till 17 februari 1945 för sina tremålsmatcher.

– Jag försöker bara spela mitt spel, vilket är att vara pålitlig och stark i båda ändarna av isen. Det är alltid kul när puckarna går in, men jag försöker bara spela mitt stabila spel för att hjälpa laget att vinna, säger Staal till NHL.com.

Nattens 5–2-seger innebär att Hurricanes kliver förbi New York Rangers i toppen av Metropolitan Division, som man nu leder med två poäng före Rangers och åtta poäng före Pittsburgh Penguins.

Carolina Hurricanes – Anaheim Ducks 5–2 (3–2, 0–0, 2–0)
Carolina: Jordan Staal 3 (13), Andrej Svetjnikov (28), Jordan Martinook (4).
Anaheim: Josh Mahura (2), Troy Terry (32).

***

John Klingberg stod för en assist för Dallas Stars i nattens 6–4-seger över Chicago Blackhawks, då han fanns med i förarbetet till veteranen Joe Pavelskis 2–2-mål i den första perioden.

Klingberg har nu producerat 43 poäng (6+37) på 65 matcher för Stars den här säsongen och behöver bara göra en assist till för att nå 300 gjorda assist i NHL-karriären.

Chicago Blackhawks – Dallas Stars 4–6 (2–2, 1–3, 1–1)
Chicago: Philipp Kurashev (6), Jonathan Toews (11), Boris Katchouk (3), Kirby Dach (9).
Dallas: Jason Robertson 2 (34), Jamie Benn (18), Joe Pavelski (27), Roope Hintz (31), Tyler Seguin (22).

***

Brian Elliott höll sin första nolla för säsongen när Tampa Bay Lightning hemmabesegrade Buffalo Sabres med 5–0. Veteranen räddade 28 skott i matchen för att säkra nollan.

– Killarna gjorde verkligen allt de kunde för att hjälpa mig att få den (nollan) i kväll. Det var fantastiskt att spela bakom dem, säger Elliott till NHL.com.

Victor Hedman noterades för en assist i matchen, vilket innebär att säsongens poängskörd nu är uppe i 68 poäng (19+49) på 72 matcher.

Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres 5–0 (2–0, 2–0, 1–0)
Tampa Bay: Corey Perry (17), Ondrej Palat (16), Brandon Hagel (24), Nikita Kutjerov (15), Ross Colton (16).