Bildbyrån
Nyhet

Djurgården tackar av sju spelare efter degraderingen

ANNONS

Efter degraderingen till Hockeyallsvenskan tvingas Djurgården till att göra sig av med flera spelare i truppen. På sin hemsida meddelar de nu att sju spelare tackas av. 

– Vi har valt att inte erbjuda någon av våra importspelare nya avtal, säger sportchefen K-G Stoppel. 

Djurgården har valt att tacka av sju spelare inför nästa säsong i Hockeyallsvenskan. De som fått beskedet är de importspelare som kommit till klubben under de senaste säsongerna.

– När vi nu ska bygga och forma ett nytt lag är det istället andra parametrar som vi kommer att vilja och behöva gå efter, förklarar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel på klubbens hemsida.

Spelarna som får lämna är Alexander Salák, Cameron Schilling, Marc-André Gragnani, Éric Gélinas, Rhett Rakhshani, Émile Poirier och Paul Carey

Läget just nu

Det har gått sex dagar sedan degraderingen och sedan dess har Djurgårdens sportchef K-G Stoppel haft diskussioner med stora delar av truppen för att se hur laget ska formas nästa säsong.

– Det vi vet är att Linus Arnesson, Ludvig Hedström, Fredrik Forsberg och Carl Lindbom är klara och kommer att vara kvar. Samtidigt för vi diskussioner med Rasmus Bengtsson, Tom Nilsson, Filip Cederqvist, Ludvig Rensfeldt, Tim Söderlund och Emil Berglund. Vad gäller Jonathan Lekkerimäki, Noah Östlund, Liam Öhgren och Calle Odelius har vi positiva samtal. De kommer givetvis att vara en viktig del av vårt framtidsbygge, säger K-G Stoppel på klubbens hemsida


TV: Douglas Murray: ”Djurgården ska slåss om SM-guld”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL