Pejsova, Hiirikoski, Nylén Persson och Adolfsson.
Foto: Bildbyrån
SDHL 1

Klart: De nomineras till årets back i SDHL

ANNONS

Kandidaterna till priset som årets back i SDHL har presenterats.
Via sin hemsida meddelar ligan att Jessica Adolfsson, Jenni Hiirikoski, Maja Nylén Persson och Daniela Pejsova är finalister till det ärofyllda priset.

SDHL-säsongen är inne på sitt upplopp och kan ta slut i kväll om Luleå vinner den fjärde finalmatchen mot Brynäs på hemmais. Vid denna tid på året brukar finalister till diverse utmärkelser att presenteras – och i år är ingen skillnad.

I går meddelade SDHL vilka fyra målvakter som gör upp om priset som årets målvakt. I dag presenterade ligan vidare vilka fyra försvarare som är kandidater till årets back i SDHL.

De svenska OS-backarna Jessica Adolfsson (Linköping) och Maja Nylén Persson (Brynäs) finns bland de fyra nominerade, där även Jenni Hiirikoski (Luleå) och Daniela Pejsova (MoDo) tar plats.

Nylén Persson poängbäst

Bland de nominerade backarna var Nylén Persson den poängstarkaste backen av de fyra, då hon vann backarnas poängliga i SDHL med sina 47 poäng (15+32) på 35 matcher för Brynäs. Hon följdes tätt av Hiirikoski på 45 poäng, medan Adolfsson stod för 25 poäng och Pejsova 21 poäng den här säsongen.

Förra säsongen vann den dåvarande HV71-backen Sidney Morin priset som årets back.

Priset kommer att delas ut på SDHL Awards som sänds här på hockeysverige.se den 13 april klockan 18:00.


TV: Hemmaplansfördel kan avgöra för MoDo

Den här artikeln handlar om: