Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Leon Draisaitl når 50 mål: "Jag är stolt"

ANNONS

För andra gången i sin NHL-karriär har Leon Draisaitl nått drömgränsen på 50 mål under en och samma säsong. Den tyske superstjärnan gjorde det när han sköt ett av Edmontons mål i nattens 6–1-seger mot Anaheim.
– Jag är stolt och väldigt glad, säger Draisaitl till Edmonton Journal.

Matchen hade emellertid kunnat ha tagit slut tidigt för Edmontons tyska superstjärna Leon Draisaitl, som sent i den första perioden kraschade in i sargen efter att han fullföljde en tackling på Trevor Zegras

Han tog sig besvärat av isen och missade slutskedet på den första perioden, men Draisaitl, som inte missat en match sedan säsongen 2017/18, kom tillbaka i spel – och sköt sitt 50:e mål för säsongen.

Målet kom i den tredje perioden och fastställde slutresultatet till 6–1.

– Jag är stolt och väldigt glad över det, men det visar också hur bra lagkamrater jag har. Det är mina medspelare som sätter mig i de situationer där jag kan göra mål och ger mig pucken i rätt ögonblick. Vi har en så osjälvisk grupp och det är väldigt kul att vara en del av, säger Draisaitl till Edmonton Journal.

Gör Matthews sällskap

Leon Draisaitl gör därmed Auston Matthews sällskap i 50-målsklubben den här säsongen och lyckades tidigare i matchen nå 100 poäng den här säsongen, då han stod för en assist på nyförvärvet Brett Kulaks mål i den tredje perioden.

– Det är så speciellt att nå 50 mål och 100 poäng. Jag är glad att vi fick se honom lyckas med båda sent i matchen, säger tränaren Jay Woodcroft.
– Leon är en stor, tuff kille. Han spelar med blåmärken. Han fick en smäll i den första perioden, men jag var aldrig orolig att han skulle återvända. Han är en stor, stark spelare som spelar genom den typen av smällar.

Draisaitls poängskörd är nu uppe på 101 poäng (50+51) på 70 spelade matcher, vilket gör att han placerar sig på en andraplats i NHL:s poängliga. Lagkamraten Connor McDavid toppar poängligan med sina 105 poäng på 69 matcher. McDavid stod för ett mål och två assist i nattens segermatch.

Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 1–6 (0–3, 0–1, 1–2)
Anaheim: Zach Aston-Reese (3).
Edmonton: Tyson Barrie (6), Connor McDavid (40), Ryan Nugent-Hopkins (9), Jesse Puljujärvi (13), Brett Kulak (4), Leon Draisaitl (50).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: