Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Stjärnan historisk – när succélaget säkrade slutspel

ANNONS

Florida Panthers blev under söndagskvällen första lag att säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet. Man blev det efter att laget besegrat Buffalo Sabres med 5–3 – där Jonathan Huberdeau samtidigt slog nytt poängrekord i Panthers.
– Det kunde inte hända en bättre kille, säger lagkamraten Aleksander Barkov till NHL.com.

Florida Panthers har varit ett av NHL:s stora succélag den här säsongen, då man varit ett topplag i stentuffa Atlantic Division under hela säsongen och utvecklats till en riktig utmanare till Stanley Cup.

I går kväll blev Panthers det första lag som säkrade sin plats i Stanley Cup-slutspelet, då man besegrade Buffalo Sabres med 5–3 och därmed är matematiskt klara för vårens slutspel.

– Killarna ska vara stolta över sig själva. Slutspel är säsongens första av många målsättningar. Det är mycket hockey kvar att spela, men nu får vi njuta av ögonblicket en stund. Det har varit intressanta matcher än så länge och de (spelarna) förtjänar allt beröm de kan få, säger tränaren Andrew Brunette till NHL.com.

Huberdeau slog Barkovs rekord

Jonathan Huberdeau stod för ett av Panthers mål i segermatchen, vilket innebar att han slog rekordet för flest antal poäng under en och samma säsong av en Panthersspelare. Det tidigare rekordet hölls av Aleksander Barkov på 96 poäng, men i och med gårdagskvällens mål så är Huberdeau nu uppe på 97 poäng på 69 matcher.

– Han är en otrolig spelare som förtjänar detta, med tanke på hur bra han spelat. Det kunde inte hända en bättre kille. Vi har fortfarande många matcher kvar, så det ska bli kul att se hur många poäng han gör till slut. Jag har bara tur som är hans lagkamrat och får se honom på nära håll, säger Barkov om Huberdeau.

Panthers toppar Atlantic nio poäng före tvåan Toronto Maple Leafs och ligger på en andraplats i NHL:s totala tabell, två poäng bakom Colorado Avalanche.

Buffalo Sabres – Florida Panthers 3–5 (1–0, 0–3, 2–2)
Buffalo: Kyle Okposo (18), Jeff Skinner (28), Tage Thompson (31).
Florida: Anthony Duclair 2 (28), Jonathan Huberdeau (24), Anton Lundell (15), MacKenzie Weegar (7).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL