Johan Eriksson.
Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Fyra spelare lämnar Almtuna IS

ANNONS

Almtuna meddelar att fyra spelare lämnar klubben. 
En av dem är Johan Eriksson som kom tvåa i lagets interna skytteliga. 

I sista omgången säkrade Almtuna fortsatt spel i HockeyAllsvenskan genom att ta en poäng mot Västerås för att undvika kvalspel. 

Därefter har klubben satt igång med jobbet inför nästa säsong. Sportchefen Björn Danielsson har lämnat, poängkungen Hampus Harlestam och backtalangen Oskar Asplund har förlängt sina kontrakt och Robert Kimby har återvänt som ny tränare. 

Nu kommer fler nyheter från Almtuna då de nu meddelar på sin hemsida att fyra spelare lämnar klubben. Det är backen Simon Löf samt forwardsspelarna Johan Eriksson, David Karlström och André Astley Rydberg som inte blir kvar i klubben. 

Johan Eriksson är det stora namnet av spelarna som nu lämnar AIS. Den gångna säsongen bidrog han med 13 mål och 24 poäng på 45 matcher vilket gav en andraplats i interna skytteligan. Totalt stod han för 20 mål och 33 poäng på 59 matcher sedan han värvades till Almtuna i februari 2021. 

SM-guldvinnaren lämnar Almtuna

André Astley Rydberg anslöt till Almtuna från Surahammar under säsongen och bidrog med åtta poäng på 28 matcher. 
David Karlström imponerade i fjol med åtta mål och 16 poäng i Almtuna men hade det tyngre den här säsongen där det bara blev ett mål och noll assist på 32 matcher. 

31-årige Simon Löf spenderade två säsonger i Almtuna och bidrog med 14 poäng på 104 matcher. Tidigare i karriären har backen vunnit SM-guld med Brynäs 2012. 

Inför säsongen 2022/23 har Almtuna åtta spelare under kontrakt i form av två målvakter, tre backar och tre forwards. 


TV: Klassiska allsvenska haverier

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL