Finalisterna till årets målvakt i SDHL har utsetts.
Foto: Bildbyrån
SDHL 1

De gör upp om titeln årets målvakt i SDHL

ANNONS

De fyra finalisterna till priset som årets målvakt har presenterats av SDHL. Någon av Sara Grahn, Ellen Jonsson, Stephanie Neatby eller Klara Peslarova kommer att vinna utmärkelsen.

SDHL presenterade under måndagseftermiddagen vilka fyra målvakter som gör upp på SDHL Awards om priset som årets målvakt i ligan.

Denna säsong är det Sara Grahn, Ellen Jonsson, Stephanie Neatby och Klára Peslarová som gör upp om utmärkelsen.

Grahn och Jonsson gör just nu upp i SM-finalserien, där den förstnämndes Luleå i skrivande stund leder med 2–1 i matcher mot Jonssons Brynäs. Sara Grahn har storspelat under stora delar av säsongen och noterades för en räddningsprocent på 92,6 procent på de 26 matcher hon spelade i grundserien. I slutspelet har hon höjt sitt spel ytterligare, där hon nu räddat 94,3 procent av skotten på de tio slutspelsmatcher hon vaktat Luleå/MSSK:s kasse.

Ellen Jonsson har fått sitt stora genombrott i SDHL den här säsongen, där hon höll nollan i sex av 16 grundseriematcher. I slutspelet har hon räddat 96,1 procent av skotten hon ställts inför och hållit ytterligare tre nollor på åtta matcher.

25-åriga MoDo-målvalten Klára Peslarová blev utsedd till turneringens bästa målvakt i OS och räddade 92,4 procent av skotten hon ställdes inför i grundserien,

Kanadensiskan Stephanie Neatby noterades i sin tur för en räddningsprocent på 92,1 procent samt ett snitt på 2,17 insläppta mål per match. Hon höll även fyra nollor på 26 matcher i grundserien. LHC-målvakten, som kommer att lämna Linköping, tog hem utmärkelsen som årets målvakt förra säsongen.


TV: Klassiska allsvenska haverier

Den här artikeln handlar om: