Bekräftat: Kent Norberg lämnar Timrå – klar för HV71

Kent ”Nubben” Norberg har personifierat Timrå och har varit sportchef i tio år. Men nu meddelar klubben att man går skilda vägar med 54-åringen – som är klar för HV71.
– Vi har en stor tilltro till organisationens förmåga att hantera den uppkomna situationen, säger TIK:s styrelseordförande Lars Backlund till klubbens hemsida.

Efter sammanlagt 22 säsonger i klubben lämnar Kent Norberg nu Timrå. Klubbikonen har varit sportchef för herrlaget sedan 2011 då han återvände från en sejour i Frölunda.

De senaste åren har Timrå pendlat mellan SHL och Hockeyallsvenskan där Kent Norberg har byggt lag efter lag som har försökt etablera sig i SHL.

Lämnar – på eget önskemål

Efter att ha nu överlevt den första säsongen i SHL-återkomsten lämnar sportchefen klubben, på eget önskemål.

– Kents önskan om att bli löst från sitt kontrakt för att gå vidare mot nya utmaningar och föreningens målsättning om att förnya den sportsliga organisationen sammanföll. Vi har en stor tilltro till organisationens förmåga att hantera den uppkomna situationen i ett kort perspektiv, säger Lars Backlund till Timrås hemsida.

Klar för HA-giganten

Senare under dagen kunde HV71 presentera Kent Norberg som ny sportchef förr herrlaget.

Det ska bli oerhört kul. HV71 är en anrik förening som hör hemma i den högsta serien och mitt jobb blir att bygga ett starkt lag oavsett vilken serie klubben spelar i nästa säsong. Efter många år i Timrå börjar jag nu om på noll och blir också bedömd från noll och den utmaningen ser jag mycket fram emot, säger “Nubben” till HV71:s hemsida.

Kontraktet med HV71 sträcker sig över tre säsonger. Vem som tar över rollen som sportchef i Timrå är ännu inte klarlagt.


TV: Kan något lag stoppa HV71?

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: