Fredrik Glader.
Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Klart: Fredrik Glader tar över Tingsryd

ANNONS

Tidigare i veckan stod det klart att Magnus Bogren lämnar rollen som tränare och sportchef i Tingsryd. I dag meddelade den allsvenska klubben att Fredrik Glader tar över huvudtränarjobbet.
– Det känns otroligt kul, säger Glader till klubbens hemsida.

Fredrik Gladers kontrakt med Tingsryd sträcker sig över de två kommande säsongerna.

– Det känns otroligt kul, Otroligt inspirerande. Det ska bli väldigt roligt att komma ner och bekanta sig med orten, klubben och människorna i och runt om den, säger Glader till klubbens hemsida.

44-åringen kommer närmast från ett tränarjobb i den norska andradivisionsklubben Comet Halden, där han den här säsongen tog laget till kvalserien till den norska högstaligan. Glader har tidigare vunnit tre SM-guld med Luleå på damsidan och varit sportchef för MoDos herrar i Hockeyallsvenskan.

Tingsryd meddelar vidare att Glader även kommer att ingå i klubbens nya sportgrupp, en sportgrupp bestående av Glader, ett par personer i klubbens styrelse samt ytterligare en extern hockeykunnig person.

Glader ersätter därmed Magnus Bogren, som tidigare i veckan lämnade klubben. Bogren har i sin tur kopplats samman med tränarjobbet i Södertälje inför nästa säsong.


TV: Klassiska allsvenska haverier

Den här artikeln handlar om: