SHL

Leksand kommenterar ryktet om Andreas Englund och Jakob Stenqvist

ANNONS

Thomas Johansson och Leksand är ute på jakt efter förstärkningar på backsidan. 
Då kopplas laget samman med Andreas Englund och Jakob Stenqvist. 
– Det är två bra backar som finns ute på marknaden, kommenterar GM Johansson till Dalarnas Tidningar

Två år i rad har Leksand misslyckats i SM-slutspelet och åkt ut redan i första rundan, förra året i kvartsfinalen och den här säsongen redan i play in-spelet. 

Då avser general managern Thomas Johansson att förstärka laget till nästa säsong – och det är främst på backsidan som han vill värva in nytt. 

– Vi letar efter en eller två backar som är bra både i spelet utan puck och som kan bidra offensivt. Tvåvägsbackar helt enkelt som kan gå in som toppbackar i vår uppställning, säger “Tjomme” till Dalarnas Tidningar

Kopplas ihop med toppbackarna

Leksand har då kopplats ihop med två backar, Andreas Englund och Jakob Stenqvist. Enligt Aftonbladet ska klubben vara intresserade av att värva duon inför nästa säsong. 

Nu kommenterar Thomas Johansson ryktet. 

– Det är två bra backar som finns ute på marknaden, men det är inga som står och väntar på mig runt hörnet för att skriva på kontraktet, säger general managern till DT.

Var lagkapten på JVM

Stockholmaren Andreas Englund har tidigare spelat i Djurgården och var med och förde upp DIF tillbaka till SHL 2014. Han spelade också JVM för Sverige två gånger och 2016 var han även lagkapten för Juniorkronorna. Den nuvarande 26-åringen spelade den senaste säsongen i AHL med Colorado Eagles, farmarlag till Colorado Avalanche. Tidigare har Englund spelat 33 NHL-matcher för Ottawa Senators. 

Jakob Stenqvist har Mora IK som moderklubb men tillbringade sin juniorkarriär i MoDo. I Sverige har han spelat två SHL-matcher för Frölunda samt 139 matcher i HockeyAllsvenskan med MoDo och Björklöven. Han flyttade sedan till Finland där han gjorde succé och säsongen 2020/21 kom han trea i backarnas poängliga vilket ledde till ett KHL-kontrakt med Severstal Tjerepovets där han har gjort 18 poäng på 31 matcher den här säsongen. 


TV: Road to SHL- Leksand

Den här artikeln handlar om: