Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Erik Källgren hoppade in – och vann

ANNONS

Erik Källgren kan komma att få en del speltid mellan Toronto Maple Leafs stolpar den kommande tiden. I natt ersatte den svenske guldmålvakten skadade Petr Mrazek – och vann mötet mot Boston med 6–4.

Det var drygt åtta minuter in och vid ställningen 1–1 i nattens möte mellan Boston och Toronto som Maple Leafs-målvakten Petr Mrázek tvingades avbryta matchen. Den tjeckiske målvakten utgick skadad med en ljumskskada och väntas bli borta en tid.

– Det är tufft. Vi har även Jack (Campbell) borta sedan tidigare. Det var jobbigt att se. Han hade börjat hitta tillbaka till sitt spel och spela bra, så det är tufft. Han har gått igenom dessa saker förut och vi vet inte riktigt hur pass allvarligt det är ännu, men han kommer att bli borta en tid, säger tränaren Sheldon Keefe till NHL.com.

Dubbla svenska målvaktsinhopp

I stället fick Växjös tidigare guldmålvakt Erik Källgren en ny chans att visa vad han går för på NHL-nivå. 25-åringen stoppade 23 av 26 skott i matchen och säkrade därmed karriärens tredje NHL-seger på fem matcher. 

Med både Mrázek och Campbell på skadelistan kan Källgren alltså komma att få en del speltid mellan Maple Leafs stolpar den kommande tiden. Campbell har börjat träna med laget, men är alltjämt klassad som dag-till-dag, enligt Sportsnet.

Även i Boston-målet fick publiken se en svensk målvakt hoppa in mellan stolparna, då Linus Ullmark spelade den tredje perioden för Boston och räddade samtliga sju skott han ställdes inför.

49 mål för Matthews

Toronto vann matchen med 6–4 efter att Auston Matthews skjutit sitt 49:e mål för säsongen och återigen gått upp i ensam skytteligaledning i NHL. William Nylander stod för en assist i matchen 

– Vår insats var komplett. Visst, vi släppte in lite sena mål i den tredje perioden, men vi gav dem inte många chanser och lyckades rida ut stormen när de väl tryckte på. Det var en match med mycket tålamod och vi tog vara på chanserna som vi hade, säger Sheldon Keefe.

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 4–6 (1–3, 1–3, 2–0)
Boston: David Pastrnak (38), Jake DeBrusk (17), Curtis Lazar (7), Taylor Hall (15).
Toronto: Colin Blackwell (9), Morgan Rielly (8), Alexander Kerfoot (11), Mitch Marner (28), Auston Matthews (49), David Kämpf (9).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: