Borlänge vann mot Nybro

Borlänge sköna start – vann mot Nybro

Med 3-2 (1-1, 2-0, 0-1) i första matchen på hemmaplan har Borlänge tagit greppet mot Nybro i HockeyAllsvenskan Play Off 3 till Allsvenskt kval. Borlänge kan därmed avgöra serien i nästa match.

Första perioden var jämn. Borlänge inledde bäst och tog ledningen genom Patrik Elfsberg efter 8.34, men Nybro kvitterade genom Fredrik Strömgren i slutet av perioden. I andra perioden var Borlänge starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Emil Rangedal och Marcus Björk. Nybro reducerade till 3-2 med 57 sekunder kvar att spela i tredje perioden ännu en gång genom Fredrik Strömgren assisterad av Janne Väyrynen. Mer än så blev det dock inte för Nybro.

Noterbart är att Patrik Elfsberg gjorde ett mål för Borlänge och spelade dessutom fram till två mål.

Lagen möts igen i Liljas Arena, fredag 1 april 19.00.