Leksand tvingar fram tredje match.
SM-slutspelet 2022

Leksands revansch – tvingar fram tredje åttondelsfinal

Leksand var illa ute efter förlusten i lördags.
Nu revanscherade de sig dock och vann med 4-1 mot Oskarshamn för att tvinga fram en tredje och avgörande åttondelsfinal.

Leksand gjorde en svag första åttondelsfinal och förlorade vilket gjorde att de spelade med kniven mot strupen i kvällens andra åttondelsfinal för att hålla säsongen vid liv.

Det blev då en tillknäppt första period där inget av lagen skaffade några heta målchanser. Speciellt Leksand kom ut svagt i inledningen och sköt bara två skott på mål i den första perioden.

Precis innan pausen fick Oskarshamn powerplay och där kunde skyttekungen Patrik Karlkvist sätta 0-1 efter att ha fått en felträff på sitt skott vilket ställde Kasimir Kaskisuo i Leksandskassen helt.

– Jag missar helt och hållet. Jag vet inte, jag försökte ta i för mycket och bladet viker sig lite och då blir det som en lobb i stället, säger Karlkvist till C More efter målet.

Äntligen utdelning för Ruohomaa

Leksand var då illa ute då deras säsong skulle vara över vid förlust.

I den andra perioden ryckte de sedan upp sig rejält och fick en gratisbiljett tillbaka in i matchen då de fick ett långt fem-mot-tre-spel. Mikael Ruohomaa, som har haft stora problem med sin offensiva produktion den senaste tiden, klev då fram och skickade in 1-1 i nästintill öppet mål efter öppnande passning av Carter Camper

Bara några minuter senare höll sig Ruohomaa framme igen och snappade upp en lös puck bakom Oskarshamns mål och han passade då in till Oskar Lang som lyfte in 2-1 bakom Tim Juel

Ledning efter 40 spelade minuter och då var det nöjt i LIF efter uppryckningen.

– Det är mycket bättre. Vi jobbar hårt och verkligen går för det, säger Oskar Lang till C More.

Oskarshamn fick mål bortdömt

I den tredje perioden kom Leksand ut och fick en bra start och redan inom de tre första minuterna så kom 3-1 då Justin Kloos var på alerten och skickade in en retur precis i slottet för att utöka ledningen.

Det skulle dock bli dramatiskt för Oskarshamn hade en 3-2-puck i mål då Joakim Thelin lyfte in pucken över Kaskisuo. Målet dömdes dock bort då Johannes Salmonsson knuffade in en Leksandsback i Kaskisuo innan pucken korsade mållinjen och domarna dömde därmed bort målet.

I stället för 3-2 kunde Leksand i stället avgöra då Marek Hrivík lyfte in 4-1 i tom kasse för att säkra segern.

Resultatet innebär att det nu väntar en tredje och avgörande åttondelsfinal mellan lagen som spelas redan i morgon (tisdag) i Tegera Arena.

Leksand – Oskarshamn 4–1 (0-1,2-0,2-0)

Leksand: Mikael Ruohomaa, Oskar Lang, Justin Kloos, Marek Hrivik.
Oskarshamn: Patrik Karlkvist.

1-1 i matcher.

TV: Road to SHL – Linköping

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL