Viktor Lang och Gustaf Thorell.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Karlskoga räknar inte med återkomst för Viktor Lang och Gustaf Thorell

ANNONS

Värmlänningarna Viktor Lang och Gustaf Thorell är på marknaden efter att ha lämnat tjeckiska HC Plzen. 
Men Karlskoga räknar inte med att få hem duon inför nästa säsong. 
– De har nog andra planer än BIK Karlskoga, säger klubbchefen Torsten Yngveson till KT-Kuriren.

Förra veckan förlorade HC Plzen åttondelsfinalen i det tjeckiska slutspelet och deras säsong tog därmed slut. Senare meddelade de att ett flertal spelare lämnar klubben – däribland svenska duon Viktor Lang och Gustaf Thorell

De båda värmlänningarna är starkt förknippade med Karlskoga i Sverige då Thorell har spelat 359 matcher för klubben medan Lang har representerat BIK i 260 matcher. 

Nu när duon är ute på marknaden så har spekulationer om en möjlig återkomst till Karlskoga tagit fart. 

Klubben berättar dock nu att de inte räknar med att få hem Thorell eller Lang till nästa säsong. 

– Jag har full koll på det men de har nog andra planer än BIK Karlskoga. Det är de indikationerna jag har fått, säger BIK:s klubbchef Torsten Yngveson till Karlskoga Tidning-Kuriren

”BIK ligger varmt om hjärtat”

Gustaf Thorell har tidigare öppnat för att flytta hem till Karlskoga – och sagt att “det blir BIK om han flyttar hem till Sverige igen”

Viktor Lang berättar nu själv att han kan tänka sig att stanna utomlands och Tjeckien – men att dörren för Karlskoga inte är stängd. 

– Vi får se hur det känns, men jag är öppen med det mesta. Jag har provat på utlandet och Tjeckien och kan tänka mig att fortsätta här, säger Lang till KT-kuriren och fortsätter: 
– Det är klart att Karlskoga och BIK ligger varmt om hjärtat om man säger så. Jag har många vänner och bekanta och har bott där i åtta år.


TV: Road to SHL - Brynäs

Den här artikeln handlar om: