Tjeckiens VM-trupp börjar ta form.
Foto: USA TODAY Sports & Imago
VM 2022

Ett återbud – men NHL-trion vill spela VM

ANNONS

Pavel Zacha kommer inte att spela VM för Tjeckien.
Tre Kronors gruppspelsmotståndare har dock fått positiva besked från Detroit-trion Jakub Vrána, Filip Zadina och Filip Hronek, rapporterar Hokej.cz.

Anledningen till att Pavel Zacha inte vill spela VM för Tjeckien denna vår är kontraktsläget med New Jersey Devils, enligt Hokej.cz

– Han sade åt mig att han inte har något kontrakt efter säsongen och att hans agent rekommenderade honom att inte åka, säger det tjeckiska landslagets general manager Petr Nedved till sajten.

24-årige Zacha, som är inne på sin sjätte säsong med New Jersey Devils, har aldrig representerat det tjeckiska landslaget på a-landslagsnivå. Sedan tidigare har han tre JVM-turneringar på meritlistan.

– Det spelar inte så stor roll. Det är till största delen hans förlust. Jag är övertygad om att vi kommer att ha ett starkt lag även utan honom, säger Nedved.

Positiva besked från Detroit-trion

Enligt Hokej.cz ska Nedved ha fått positiva besked från Detroit Red Wings tjeckiska trio Jakub Vrána, Filip Zadina och Filip Hronek gällande VM-spel till våren. 

Förstnämnde Vrána har haft en skadefylld säsong som inneburit att han bara spelat tio matcher för klassikerklubben. På dessa matcher har den förre LHC-forwarden producerat sex mål och totalt åtta poäng. Filip Hronek är lagets näst poängbäste back bakom Moritz Seider med sina 32 poäng på 62 matcher, medan Filip Zadina producerat 20 poäng på 63 matcher.

Detroit är sedan en tid tillbaka avsågade från en slutspelsplats och kommer att missa Stanley Cup-slutspelet för sjätte säsongen i rad. Laget har i skrivande stund 14 poäng upp till en wild card-plats i den västra konferensen med 16 matcher kvar att spela.

Tjeckien spelar i Tre Kronors grupp i Tammerfors under vårens VM. 


TV: Road to SHL - Brynäs

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games