Josefin Bouveng (höger) sköt Brynäs till final.
Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån
SDHL 1

Brynäs klara för SM-final – för andra året i rad

ANNONS

Brynäs IF är klara för SM-final för andra året i rad.
Det efter att ha vunnit den tredje semifinalen mot HV71 med 3-1. 

Brynäs har varit storfavoriter till SM-guldet hela säsongen och de vann även SDHL:s grundserie.  

Därefter krossade de Leksand i två raka matcher för att gå till semifinal där tuffare motstånd väntade i form av HV71. 

Så mycket tuffare visade det sig dock inte bli för Brynäs då de körde över HV fullständigt och vann med 8-0 nere i Jönköping och följde upp det med att vinna med 3-0 i Gävle. 

Under fredagskvällen hade Brynäs då chansen att säkra en plats i SM-finalen om de vann den tredje semifinalmatchen – men den sista matchen är som bekant alltid svårast att vinna. 

Det stod 0-0 länge i kvällens match men Anna Meixner kunde sedan spräcka nollan efter 32 minuters spel efter ett pricksäkert skott. HV71:s skyttekung Felizia Wikner-Zienkiewicz kviterrade dock till 1-1 strax därefter. 

Bouveng avgjorde

Helt jämnt inför den tredje perioden och då var det sedan Josefin Bouveng som klev fram för hemmalaget. Stjärnforwarden sköt 2-1 vilket blev det matchvinnande målet för att skicka Brynäs till final. Slutresultatet blev sedan 3-1 efter att Anna Meixner gjort mål i tom kasse för att bli tvåmålsskytt i matchen. 

Brynäs kommer alltså att spela SM-final för andra året i rad. Förra året förlorade de med 3-0 i matcher mot Luleå i finalspelet. Det är fortfarande inte klart vilka Brynäs får möta i finalen då det står 2-1 i matcher till Luleå i den andra semifinalserien.

Brynäs – HV71 3–1 (0-0,1-1,2-0)

Brynäs: Anna Meixner 2, Josefin Bouveng. 
HV71: Felizia Wikner Zienkiewicz. 


TV: Road to SHL: Linköping

Den här artikeln handlar om: