Road to SHL

TV: Road to SHL: Timrå

ANNONS

Fredrik Wargs resa i Road to SHL går vidare. Nu har turen kommit till Timrå - där han bland annat utmanar tränaren Fredrik Andersson på en straffduell och träffar sportchefen “Nubben”.

I en ny serie besöker Fredrik Warg samtliga 14 SHL-klubbar och ger oss en inblick i vad som händer bakom kulisserna. I premiären var det Djurgården som gästades av Warg. Idag är det Timrå.

Se premiäravsnittet här.

I programmet:

  • Eldsjälen Kjell Åke Tjernström har dedikerat 60 (!) år i Timrås tjänst. Vi pratar minnen, arbetet och den berömda elden som gör att han går till hallen och gör sina pass vecka ut och in. Pressvärd är titeln men såklart hugger han i där han behövs..
  • Sportchefen Kent “Nubben” Norberg, med sina 20 år i klubbens tjänst, berättar om utvecklingen av Timrå och hur de kämpar för att etablera sig i SHL. “Nubben” berättar även om sin egen utveckling som sportchef, att lugnet kommit med tiden.
  • Tränaren, den tidigare Elitseriemålvakten Fredrik Andresson, får sig en riktig utmaning av Wargen: “Släng på dig gamla målvaktstället så kör vi!”.  Vi pratar utvecklingen i laget mentalt och hur de jobbar för att hitta gruppdynamiken.
  • Vi har en lunchdate med Jacob Blomqvist där vi pratar hans egen utveckling och mål. Jägare både till skogs och på isen. Vad är hans tankar kring året personligen och laget? Blomqvist går mot karriärens bästa säsong.
  • Jimmy Hamrin, supportern som brinner för klubben, berättar om sitt intresse, sitt engagemang i supporterkulturen och kärleken för klubben. Han ger oss sin syn på hur Timrå skall etablera sig i SHL.
  • Bo ”Bulla” Berggren är Timrå-legenden som, förutom att hans tröja hänger i taket, även varit med i klubben som anställd i staben. Han berättar om sina gyllene år och de stora bataljerna han minns, hur namnet Bulla kom till och hur ”Bullafesten” kom till.

Se avsnittet i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games