HockeyAllsvenskan

Mora var 40 sekunder från topp sex: ”Fruktansvärt tråkigt”

ANNONS

Mora var 40 sekunder från att ta en topp sex-plats i HockeyAllsvenskan. 
Sedan kvitterade HV71 och i stället får Mora sikta in sig på åttondelsfinal. 
– Det var surt när vi höll i så pass länge, säger Måns Carlsson till hockeysverige.se. 

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det blev en händelserik och svängig match mellan HV71 och Mora i Husqvarna Garden under HockeyAllsvenskans sista omgång. 

Mora var piskade att vinna för att ha chansen att kunna nå topp sex-platsen och därmed direktkvalificera sig för kvartsfinal men i slutändan lyckades de inte nå hela vägen. 

I stället kunde HV vinna med 6-5 efter förlängning och enligt Moratränaren Johan Hedberg så släppte hans lag till för mycket – speciellt i slutminuten då HV kvitterade till 5-5. 

– Det är väl en ganska underhållande match. Målen trillar in ordentligt. Vi lyckas inte riktigt stänga ner direkt efter att vi har gjort mål utan de får komma tillbaka direkt igen. Vi får inte släppa till det där läget som de kvitterar på precis i slutet. Det är synd men all heder till killarna, de försökte på alla sätt och vis men det ville sig inte, säger Hedberg till hockeysverige.se.

”DET VAR VI INTE RIKTIGT MED PÅ”

Forwarden Måns Carlsson blev en av målskyttarna för Mora och han menar att HV:s snabba repliker vägde tungt på dalalaget. 

– Vi står upp bra men HV får många psykologiskt viktiga mål med sig och det tog på oss. Det var surt när vi höll i så pass länge, säger Carlsson. 

Hade ni koll på tabelläget där och att ni behövde ta tre poäng? 
– Vi hade busschauffören som hade telefonen uppe och man frågade i slutet där hur det låg till och han sade att det var topp sex om vi vinner då. Det är fruktansvärt tråkigt, speciellt när det är så kort tid kvar, säger Måns Carlsson. 

Johan Hedberg: 

– Det var väldigt sent in i matchen som vi blev uppdaterade på att vi behövde ta tre poäng. När det var 50 sekunder kvar så visade tabellen att vi var sexa, det var vi inte riktigt med på. 

Ni visste att ni behövde ta tre poäng men när HV gjorde 5-5 så tog ni ändå inte ut målvakten, varför? 
– Som det såg ut då så visade tabellen att vi var sexa. Då trodde jag att vi var med, därför tog vi inte ut målvakten, säger Hedberg.

”DET BLIR EN TUFF SERIE”

Mora hade topp sex-platsen i sina egna händer då de ledde med 5-4 i den tredje perioden. Det sket sig dock då Tyler Kelleher satte 5-5 med endast 40 sekunder kvar – vilket innebär att MIK tvingas spela åttondelsfinal i stället. 

– Det var tufft, det var det. Samtidigt så satte vi oss i en position där vi fick en chans att ta den också då vi låg under med 4-3 och sedan vände. Det är som det är. Nu gäller det för oss att ställa om. 

Åttondelsfinalspelet inleds redan två dagar efter den sista grundserieomgången, på fredag. Eftersom att Mora landar in på sjundeplatsen så innebär det att de nu ställs mot Tingsryd redan hemma i Dalarna om mindre än två dygn. 

– Det blir en tuff serie. Tingsryd är ett lag som också har gått väldigt bra på slutet. De är starka defensivt och det är jobbigt att möta dem där nere. Det är en erkänt svår hall att spela i så vi kommer få prestera vår bästa hockey för att ta oss till kvartsfinal, säger Johan Hedberg


TV: Han blir Hockeyallsvenska slutspelets MVP

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL