HV 71 vann mot Mora

Mora kvalklart trots förlust mot HV 71

Efter en bra säsong i Hockeyallsvenskan är Mora nu klart för kval till Hockeyallsvenska slutspelet. Det trots förlust, 5-6 (1-0, 2-3, 2-2, 0-1) efter förlängning, på bortaplan mot HV 71.

Segermålet för HV 71 stod Daniel Norbe för 1.08 in i förlängningen.

Segern var HV 71:s femte på de senaste sex matcherna.

Mora tog ledningen efter 13.57, genom Anton Heikkinen framspelad av Kalle Miketinac. I andra perioden var det i stället HV 71 som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Matchen fortsatte att vara jämn i tredje perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 5-5 efter tre perioders spel.

AVGJORDE I FÖRLÄNGNINGEN

I förlängningen tog det 1.08 innan HV 71 också avgjorde till 6-5. Matchvinnare för hemmalaget blev Daniel Norbe, framspelad av Simon Önerud och Christoffer Törngren.

Noterbart är att Moras Anton Heikkinen stod för tre poäng, varav två mål.

Resultaten i sista omgången innebär att HV 71 slutar på första plats och Mora på sjunde plats.

TV: Han blir Hockeyallsvenska slutspelets MVP