Pavel Francouz.
Foto: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports
NHL

Pavel Francouz skriver tvåårskontrakt med Colorado Avalanche

ANNONS

Pavel Francouz missade hela fjolåret med skadeproblematik.
Den här säsongen har han varit tillbaka för Colorado – och belönas då också med ett nytt tvåårskontrakt värt två miljoner dollar per säsong. 

Säsongen 2019/20 klev Pavel Francouz fram och gjorde en toppsäsong för Colorado Avalanche då han hade en räddningsprocent på 92,3 samt 2,41 insläppta mål per match över 34 framträdanden i NHL. Han kom då femma i NHL:s målvaktsliga.

Han fick dock inte chansen att återupprepa succén förra säsongen då dubbla höftoperationer tvingade honom att stå över hela säsongen. 

Den här säsongen har dock tjecken varit tillbaka för “Avs” där han har hittat formen igen med 92 i räddningsprocent samt 2,46 insläppta mål per match under 14 matcher. Han har även hållit nollan i två matcher men har främst varit backup till Darcy Kuemper

Det har dock varit osäkert hur Colorados målvaktssituation ser ut framöver då både Kuemper och Francouz har haft utgående kontrakt och båda kunde bli free agents till sommaren. Samtidigt har det flera gånger ryktats om att Colorado är ett av lagen som är ute efter att förstärka sin målvaktssida – där de bland annat visat intresse för Marc-André Fleury

SATSAR PÅ TJECKEN

Nu väljer de dock att satsa på den 31-årige tjecken Francouz. Han skriver nämligen ett nytt tvåårskontrakt med Colorado värt två miljoner dollar per säsong. 

– Pavel är en viktig komponent av vårt målvaktstandem och vi litar på att han kommer att vara en viktig pusselbit i vårt lag framöver. Han har visat en otrolig hängivenhet och uthållighet genom att komma tillbaka från de utmaningar och skador som han har haft, säger general managern Joe Sakic i ett uttalande. 

Pavel Francouz har tidigare vunnit pris som den bäste målvakten i både tjeckiska ligan samt KHL innan han flyttade till Nordamerika. Han debuterade då i NHL för Colorado som 28-åring och har sedan spelat 50 matcher i världens bästa hockeyliga. Tidigare i sin karriär har han även varit förstemålvakt för Tjeckien i både OS och VM. 


TV: NHL-svenskarna som är aktuella för VM

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games