Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Jonathan Dahlén bryter måltorkan – efter petningarna

ANNONS

Jonathan Dahlén hade inte gjort mål sedan 29 januari, varit petad i ett par matcher samt dragits med skadebesvär hos San José Sharks. 
I nattens 5-0-seger mot Los Angeles Kings bröt dock Dahlén äntligen måltorkan.

Den senaste tiden har det varit tufft för Jonathan Dahlén i San José Sharks. 

Han gick sju matcher i rad utan att göra poäng och under slutet av februari petades han i ett par matcher av tränaren Bob Boughner och han har även missat en del matcher på grund av skadebesvär nu i mars. 

– I en perfekt värld skulle jag vilja få honom tillbaka i topp sex-delen av laget och jag är säker på att han kommer att nå dit igen. Han är en kille som kan sätta pucken i nätet och det är uppenbarligen vad vi behöver, så det gör lite ont att inte ha honom där ute. Men samtidigt måste jag hålla folk ansvariga och gå utifrån den senaste matchen. han var inne på ett par mål senast och jag såg bara inte tillräckligt, sade Boughner om Dahlén för ett par veckor sedan.

SPRÄCKTE NOLLAN

Efter petningarna och skadestrulet verkar dock Dahlén ha kommit tillbaka hungrigare. I första matchen tillbaka i laget blev det en assist och under lördagsnatten kom också det efterlängtade målet. 

Jonathan Dahlén fick pucken precis i slottet och skickade iväg ett snabbt skott som smet in mellan benen på Kingsmålvakten Calvin Petersen för sitt första mål sedan 29 januari. 

Den förre Timråstjärnan står nu noterad för tolv mål och 22 poäng på 48 matcher den här säsongen och han ligger därmed sjua i skytteligan för rookies i NHL den här säsongen. 

San José Sharks – Los Angeles Kings 5–0 (3-0,1-0,1-0)

San José: Tomas Hertl 2 (25), Timo Meier (25), Matt Nieto (5), Jonathan Dahlén (12). 
Los Angeles: – 


TV: Här når "Bäckis" 1000 poäng - som sjätte svensk någonsin

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL