Lian Bichsel borta efter smällen.
Foto: C More/Skärmdump
SHL

Lian Bichsel missar morgondagens match efter smällen

ANNONS

Lian Bichsel fick en tackling i ryggen av Djurgårdens Tim Söderlund. 
Nu meddelar Leksands GM Thomas Johansson för hockeysverige.se att Bichsel inte kommer till spel i morgondagens match mot Färjestad.

I gårdagens match mellan Leksand och Djurgården inträffade en uppmärksammad sekvens där Tim Söderlund tacklar Lian Bichsel bakifrån och den unge schweizaren åker då in i sargen och utgick skadad. 

Söderlund utvisades två minuter för boarding och Djurgården vann sedan matchen med 4-2. 

Nu kan hockeysverige.se berätta att Lian Bichsel inte kommer till spel i morgondagens match mot Färjestad, något som bekräftas av Leksands general manager Thomas Johansson. Det är ännu oklart hur pass länge 17-åringen kommer vara utanför spel. 

Thomas Johansson meddelar även att Jonas Ahnelöv och Emil Heineman inte är redo för att göra comeback ännu efter att ha missat de senaste matcherna. Även Calle Själin är tveksam till spel mot Färjestad. 

Lian Bichsel kom till Leksand från Schweiz inför årets säsong och tanken var ursprungligen att han främst skulle spela i klubbens J20-lag. 17-åringen har dock imponerat stort för LIF vilket har lett till att han har haft en ordinarie plats i lagets backlinje sedan årsskiftet. Bichsel är aktuell för NHL-draften senare i år och rankas gå i slutet av förstarundan eller tidigt i andrarundan av draften. 


TV: Ingen Mitell-effekt att vänta för Färjestad

Den här artikeln handlar om: