Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Nicklas Bäckström nådde 1 000 poäng i NHL

I natt blev Nicklas Bäckström den blott sjätte svenska spelaren genom tiderna att lyckas göra 1 000 poäng i NHL. Detta efter att Washingtonsvensken skjutit ett mål och gjort en assist i Capitals övertidsförlust mot Edmonton.
– Det betyder mycket, säger Bäckström till NHL.com.

Så nådde han slutligen den mäktiga milstolpen, Nicklas Bäckström. I natt blev 34-åringen den blott sjätte svenska spelaren genom tiderna att noteras för 1 000 poäng i NHL efter att han noterats för ett mål och en assist i övertidsförlusten (3–4) mot Edmonton Oilers.

– Det betyder mycket. Det är en stor milstolpe, så jag är väldigt glad, säger Bäckström till NHL.com.

Den svenske storstjärnan öppnade matchens målskytte tidigt i den andra perioden då han vispade in en backhand mellan benskydden på Mikko Koskinen i Oilersmålet. I den tredje perioden lyckades Bäckström senare nå den häftiga milstolpen efter att han spelat fram T.J. Oshie till dennes 2–2-kvittering i powerplay.

– Vilken otrolig prestation, säger Oshie om Bäckströms milstolpe.
– När man kommer in i den här ligan hoppas man bara att få spela en match, sedan 100 matcher och sedan 1 000 matcher. Att nå 1 000 poäng, det gör bara den verkliga eliten. Det är otroligt imponerande.

“HAN ÄR HELT OTROLIG”

De övriga svenska spelarna som lyckats nå milstolpen är Mats Sundin (1 349 poäng), Daniel Alfredsson (1 157), Nicklas Lidström (1 142), Henrik Sedin (1 070) och Daniel Sedin (1 041).

– Det är en orolig prestation att lyckas nå en sådan milstolpe och matchen i kväll visar varför han har lyckats med detta. Han betyder så mycket för oss. Han är helt otrolig, säger Capitals tränare Peter Laviolette.

Matchen lyckades Edmonton vinna i förlängningen efter att T.J. Oshie ordnat en poäng för Capitals med två sekunder kvar att spela av matchen. I förlängningen lyckades emellertid Connor McDavid skjuta bonuspoängen till hemmalaget.

Edmonton Oilers – Washington Capitals 4–3 e. sd (0–0, 2–1, 1–2, 1–0)
Edmonton: T.J. Oshie 2 (8), Nicklas Bäckström (5).
Washington: Kailer Yamamoto (12), Brad Malone (1), Connor McDavid (30).