Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Auston Matthews närmar sig drömgränsen: "Svårt att inte tänka på det"

ANNONS

För första gången i sin NHL-karriär kan Auston Matthews denna säsong nå den magiska gränsen på 50 fullträffar under en och samma säsong.
I natt stod Torontostjärnan för ett hattrick i 6–4-segern över Seattle – och står därmed noterad för 43 fullträffar denna säsong.
– Det är svårt att inte tänka på det, säger Matthews till NHL.com.

Hade det inte varit för förkortade säsongen 2019/20 och 2020/21 så hade Auston Matthews förmodligen redan nått drömgränsen, men faktum är att Torontos superstjärna aldrig nått 50 mål under en och samma säsong.

Det ser det ut att bli ändring på denna säsong. När Matthews i nattens 6–4-seger över Seattle sköt säsongens tredje hattrick så noterades han för mål nummer 41, 42 och 43. Med 25 matcher kvar av grundserien behöver alltså den amerikanske stjärnforwarden göra sju mål för att nå gränsen alla målskyttar drömmer om.

– Det är svårt att inte tänka på det, men jag fokuserar bara på varje match och försöker vara närvarande i nuet. Jag vill inte gå händelserna i förväg, utan fokuserar på att göra vad jag kan för att hjälpa laget på olika sätt. Men jag vill så klart göra mål och producera, säger Matthews till NHL.com.

“HAN ÄR DEN BÄSTA SPELAREN I LIGAN”

Matthews leder skytteligan fem mål före Leon Draisaitl (Edmonton) och Chris Kreider (New York Rangers).

– Han är den bästa spelaren i ligan, enligt mig. Vissa kanske säger att jag är partisk, men enligt mig så är han överlägsen. Han är så bra defensivt och så bra offensivt. Det kompletta paketet, säger kedjekamraten Michael Bunting.

William Nylander stod för ett av Torontos mål i matchen, medan Alexander Wennberg blev en av Seattles målskyttar. Även Timothy Liljegren, Pierre Engvall, Marcus Johansson och Calle Järnkrok skrev in sig i poängprotokollen för sina lag med varsin assist.

Toronto Maple Leafs – Seattle Kraken 6–4 (2–1, 1–2, 3–1)
Toronto: Auston Matthews 3 (43), John Tavares (19), William Nylander (22), Mitch Marner (23).
Seattle: Carson Soucy (7), Alexander Wennberg (7), Colin Blackwell (8), Jaden Schwartz (7).

***

Jesper Bratt låg bakom New Jersey Devils imponerande vändning mot Colorado Avalanche i natt, då hemmalaget lyckades vända ett 0–3-underläge till en 5–3-seger hemma i Prudential Center.

Den svenske forwarden stod för tre passningspoäng när Devils lyckades få ligans poängstarkaste lag på fall. Bratts fina poängproduktion fortsätter därmed att hålla i sig, då han nu har producerat 54 poäng (19+35) på 52 matcher denna säsong.

New Jersey Devils – Colorado Avalanche 5–3 (0–2, 3–1, 2–0)
New Jersey: Tomas Tatar (10), Ty Smith (3), Damon Severson (8), Nathan Bastian (10), Jahor Sjaranhovitj (14).
Colorado: Nathan MacKinnon (19), Mikko Rantanen (27), Cale Makar (21).

***

Oskar Lindblom blev matchvinnare för sitt Philadelphia Flyers i nattens möte med Vegas Golden Knights, då hans 2–0-mål sent i den första perioden skulle visa sig att bli det matchvinnande målet i Flyers 2–1-seger. Målet var Lindbloms tionde mål och 21:a poäng för säsongen.

Carter Hart var annars den stora segerorganisatören för Flyers, då målvakten räddade 47 skott i segermatchen.

Philadelphia Flyers – Vegas Golden Knights 2–1 (2–0, 0–1, 0–0)
Philadelphia: Justin Braun (5), Oskar Lindblom (10).
Vegas: Jevgenij Dadonov (11).

***

Patrick Kane hade en minnesvärd match mot Anaheim Ducks i natt, då han för första gången under sin NHL-karriär lyckades stå för sex poäng i en och samma match. Den amerikanske storstjärnan sköt ett mål och spelade fram till ytterligare fem när Chicago besegrade Anaheim med 8–3. 

Dylan Strome var en annan spelare som stack ut ur mängden för Blackhawks, då han slog till med säsongens andra hattrick i storsegern. Jakob Silfverberg stod för ett av Anaheims mål i matchen, medan Hampus Lindholm noterades för en assist för Ducks.

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks 8–3 (5–0, 2–3, 1–0)
Chicago: Dylan Strome 3 (15), Alex DeBrincat (33), Patrick Kane (19), Ryan Carpenter (3), Jonathan Toews (5), Brandon Hagel (18).
Anaheim: Jakob Silfverberg (5), Trevor Zegras (16), Adam Henrique (12).

Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL