Ludvig Claesson.
Foto: Bildbyrån
SHL

Ludvig Claesson träffades av puck i ansikte – har opererats

ANNONS

Ludvig Claesson träffades av en puck i ansiktet i förra veckans match mot Skellefteå. Nu har Växjöbacken opererats, rapporterar Smålandsposten.

I hemmamötet med Skellefteå AIK förra veckan träffades Växjös back Ludvig Claesson av en puck i ansiktet. 

– Det var en back som sköt från blå och jag höll koll på min forward, då dyker pucken upp och tar rätt i sidan på huvudet på mig, över kinden. Så då... ja, då kände jag att det var något som inte stod rätt till, sade Claesson till Smålandsposten dagen efter olyckan.

Nu rapporterar Smålandsposten att Claesson tvingats operera käken till följd av smällen, vilket innebär ytterligare frånvaro för 25-åringen.

Han började röra på sig lätt i dag på testcykeln och jag tror att han kan vara på is ganska snart igen, utanför vanlig träning. Vi tar det vecka för vecka, men han är inte aktuell för spel denna, säger tränaren Fredrik Hellgren till Smålandsposten och försäkrar samtidigt att det inte rör sig om en skada som kommer att hålla Claesson borta från spel under den resterande delen av säsongen.

Den 25-årige backen värvades av Växjö från hocekeyallsvenska Tingsryd inför säsongen och har denna säsong producerat 13 poäng (5+8) på 44 matcher i SHL. Med den noteringen är han Växjös näst poängbäste back denna säsong, bara slagen av storstjärnan Joel Persson.

Annons


TV: Studio Oddset om glödheta bottenstriden

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL