NHL

TV: Här blir Lucas Raymond hjälte

ANNONS

Lucas Raymond har hittat målformen igen. I natt var det han som med sitt mål sänkte topplaget Carolina Hurricanes. “Canes” hade inför matchen en fem matcher lång segersvit.

Efter att ha haft en åtta matcher lång svit utan att göra mål under inledningen av 2022, har Lucas Raymond hoppat upp på produktionsvägen igen. Den svenske succérookien har nu gjort fem mål på sina sju senaste matcher och står totalt på 16 kassar under sin framgångsrika förstasäsong i NHL.

I natt blev han till och med matchhjälte för sitt Detroit mot glödheta Carolina, som hade fem raka segrar inför drabbningen. Ställningen var 3-3 efter ordinarie tid och matchen var på god väg att gå till straffar. Då slog den svenske junioren till.

Efter en smårörig situation framför mål dök pucken till sist upp på Raymonds blad, och han hade inga problem att sätta avgörandet. Då återstod det bara åtta sekunder av förlängningsspelet. Målet kom i powerplay, sedan Carolina ådragit sig en utvisning för att ha haft för många spelare på isen.
– När du spelar fyra mot tre finns det så mycket öppen is att det lätt blir så att du passar och passar för att hitta en bättre chans. Alex Tanguay (assisterande coach) påminde oss om att i stället få pucken på kassen. Då kommer saker hända, sade den svenske hjälten enligt nhl.com.

Raymond var inte den enda SHL-bekantingen som stack ut i natt. Det gjorde, i vanlig ordning, även Moritz Seider. Stjärnrookien hade en assistpoäng på Raymonds avgörande och förlängde då sin poängsvit till sju matcher. Ingen rookieback i Detroits historia har haft en så lång poängsvit. Reed Larson var den tidigare rekormannen där, med en sex matcher lång poängsvit år 1977.

Carolina - Detroit 3-4 efter förlängning

Carolina: Sebastian Aho, Jesper Fast, Jordan Staal

Detroit: Carter Rowney, Michael Rasmussen, Dylan Larkin, Lucas Raymond

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL