Vladimir Putins invasion har fördömts av en hel värld.
Bildbyrån
NHL

Flera ryska spelare utsatta för hot

ANNONS

Efter Rysslands invasion av Ukraina har flera ryska NHL-spelare blivit utsatta för trakasserier och hot. Det berättar spelaragenten Dan Milstein i en intervju med ESPN.

Effekterna av kriget mellan Ryssland och Ukraina fortsätter att märkas av i hockeyvärlden. En dryg vecka efter att konflikten trappats upp rapporterar nu flera ryska och belarusiska NHL-spelare om att de blivit utsatta för både trakasserier och hot. 

Spelaragenten Dan Milstein, som representerar en stor del av de ryska och belarusiska spelarna i ligan, berättar i en intervju med ESPN om situationen.

– Både spelare och föräldrar ringer mig och är oroade över om de kommer kunna spela utan att bli utsatta för saker.

“FINNS EN VISS ORO”

Milstein berättar att spelare har blivit kallade för nazister och fått dödshot. Flera spelares familjer ska även ha blivit utsatta för hot på sociala medier. 

– De flesta spelarna är inte oroliga över sin egen säkerhet, men när de är på bortamatcher och har fru och små barn hemma finns det så klart en viss oro, säger han till ESPN.

Den nordamerikanska hockeyligan gick i måndags ut med att man fördömer kriget mellan Ryssland och Ukraina, samt att man pausar samtliga ryska hemsidor och sociala mediesidor. 

Målvaktslegendaren Dominik Hasek skrev i förra veckan på Twitter att samtliga ryska kontrakt borde rivas, men Milstein tror inte att det kommer hända. Han uttrycker dock oro för de kommande generationerna av ryska och belarusiska spelare. 

– Jag har hört att flera ledare inom NHL-klubbar är oroliga över att drafta unga spelare från Ryssland. De tror att fansen kan vända sig mot att ta in unga ryska spelare.

Annons

TV: Se alla mål från nattens NHL

Den här artikeln handlar om: