Adam Tambellini.
Foto: Bildbyrån (Montage)
CHL

Adam Tambellini kan missa CHL-finalen

ANNONS

I kväll har Rögle chansen att vinna klubbens första titel någonsin då man gör upp i CHL-finalen mot finska Tappara. Då kan SHL-klubben tvingas klara sig utan Adam Tambellini i jakten på titeln.
– Vi kommer att vänta med beslut angående Tambellinis medverkan till tätt inpå matchstart, säger Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip till klubbens hemsida.

På andra håll spelas det SHL-hockey i kväll, men för Rögle ligger fullt fokus på den europeiska hockeyn. I kväll har Ängelholmslaget chansen att för första gången i klubbens historia bärga en titel, då man ställs mot finska Tappara på hemmaplan i CHL-finalen.

– Vi har en bra och häftig möjlighet att göra något stort och något som aldrig blivit gjort här. Det är något som både laget och hela staden är taggade för att göra och vi kommer göra vårt allra bästa för att skriva historia, säger Leon Bristedt till klubbens hemsida.

“KOMMER VÄNTA MED BESLUT”

Rögle kan dock tvingas klara sig stjärnforward, då Adam Tambellini har gått skadade den senaste tiden. Ännu är det inte klart om han kommer till spel i kvällens finalmatch.

– Vi kommer att vänta med beslut angående Tambellinis medverkan till tätt inpå matchstart, säger Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip.

Ted Brithén kommer att missa finalen på grund av skada, vilket även gäller långtidsskadade Erlend Lesund. Samuel Jonsson eller Dennis Everberg tränade inte under gårdagen, men de förväntas spela finalen. 

Mötet mellan Rögle och Tappara har nedsläpp klockan 19:00 och sänds i SVT2 och SVT24.

Annons


TV: De bästa deadline-värvningarna i SHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL