Tungt för Frölunda – Färjestad bröt fina vinstsviten

Frölunda har haft en stark period i SHL och inför matchen borta mot Färjestad hade laget tagit sex raka segrar. På lördagen tog det stopp och matchen i Löfbergs Arena slutade 3-0 (1-0, 1-0, 1-0). Det var första förlusten sedan den 22 januari för Frölunda.

Färjestad tog ledningen efter 18.17, genom Daniel Viksten framspelad av Joakim Nygård och Mikael Wikstrand. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Efter 16.56 i andra perioden nätade Linus Johansson, på pass av Joel Nyström och Lucas Forsell och ökade ledningen för Färjestad. Färjestad gjorde också 3-0 genom Marcus Nilsson på pass av Mattias Göransson och Albert Johansson efter 54 sekunder i tredje perioden. Det fastställde slutresultatet till 3-0.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Färjestad på sjunde plats och Frölunda på fjärde plats.

I nästa omgång har Färjestad Djurgården borta på Hovet, torsdag 3 mars 19.00. Frölunda spelar borta mot Örebro Hockey söndag 27 februari 18.00.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: