Mikael "Daggen" Eriksson.
Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Mikael "Daggen" Eriksson avslutar karriären efter fotskadan

ANNONS

Mikael “Daggen” Eriksson avslutar hockeykarriären. 
Fotskadan sätter stopp för fortsatt spel.
– Just nu kan jag knappt ens gå ut och gå med min dotter utan att få ont och då är det dags att kliva av, säger han till BIK Karlskogas hemsida

Efter 15 säsonger inom elitishockeyn så är karriären nu över för Mikael “Daggen” Eriksson

I början av säsongen träffades han av ett hårt skott på foten och den skadan har han lidit av ända sedan dess. 

Fotskadan tvingar honom nu att lägga skridskorna på hyllan. 

– Först kändes det inget särskilt utan bara som det brukar, men efter någon vecka insåg jag att det bara blev sämre och sämre. Foten svullnar upp så fort jag sätter på mig skridskon och efter en stund förlorar jag känseln. Jag har krigat på sedan dess, 17 matcher har det blivit utan att det har känts bra någon enda gång. Varenda träning har varit en enda lång kamp, säger Eriksson till BIK Karlskogas hemsida och fortsätter: 
– Jag provade att vila några träningar men problemen kom tillbaka direkt när jag gick på is. Då tänkte jag att jag kör på tills det skiter sig och det gjorde det i princip i matchen mot MoDo. Då förstod jag att det här inte kommer att funka. Jag pallar inte mer.

35-åringen menar att det har varit tufft då skadan även har påverkat hans liv utanför ishockeyn. 

– Just nu kan jag knappt ens gå ut och gå med min dotter utan att få ont och då är det dags att kliva av och göra något annat. Men med vila kommer det bli bättre och jag kommer att kunna åka skridskor framöver. Men jag kommer inte kunna göra det den här säsongen och jag kommer inte spela någon mer hockey.

SKA FORTSÄTTA JOBBA INOM BIK

Mikael “Daggen” Eriksson tänker dock fortsätta inom ishockeyn. Han har redan påbörjat en karriär som domare och vid sidan av hockeyn har han även arbetat han på BIK Karlskogas marknadssida sedan två år tillbaka och det kommer han nu att fortsätta med på heltid.

Enligt den förre BIK-kaptenen kommer han också att fortsätta vara runt laget. 

– Jag kommer finnas med dem precis som jag gjort nu när jag varit skadad. Mig blir de inte av med så lätt, haha.

Mikael Eriksson har spelat nästa hela sin karriär hemma i moderklubben Bofors IK/BIK Karlskoga. Totalt har han spelat 564 matcher i BIK-tröjan och gjort 105 poäng. Han har varit lagkapten för klubben under fem säsonger. På meritlistan har han även 98 SHL-matcher mer Växjö Lakers. 

Annons


TV: SHL-lagen som står bäst rustade inför slutspelet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL