TV: Laines form forsätter – sänkte Toronto

Patrik Laine har börjat hitta rätt i Columbus Blue Jackets. I natt blev finländaren matchvinnare efter att ha avgjort i övertiden genom att sätta 4-3 mot Toronto Maple Leafs.
– Han har en del självförtroende med pucken, sa Columbustränaren Brad Larsen till NHL.com efter segern.

Det var ingen lätt flytt för Patrik Laine att lämna Winnipeg för Columbus.

Men nu har finländaren börjat hitta rätt.

STEKHET

På de senaste tio matcherna har det blivit poäng i varje match och totalt 20 (12+8) poäng.

I nattens seger med 4-3 mot Toronto Maple Leafs stod 23-åringen för två mål, varav ett direkt matchavgörande.

– Vi hade chansen att göra fler mål. Fyra stycken räckte. Jag var glad att få två och hjälpa laget att få vinsten vi behövde, berättade Patrik Laine för NHL.com efter matchen.

ÖPPNADE MÅLSKYTTET

Det var Patrik Laine som stängde matchen. Men det var Michael Bunting i Toronto som öppnade målskyttet i den första perioden, på assist från superstjärnorna Mitchell Marner och Auston Matthews.

Det dröjde till den andra akten innan Patrik Laine och Columbus hittade kvittering.

Men Toronto skulle ändå ha ledningen med sig in i tredje perioden efter ett sent ledningsmål av Auston Matthews.

– Förutom Laine-målet är det en så perfekt period som det kan bli om vi pratar struktur, sa Torontos tränare Sheldon Keefe efter förlusten.

SVENSKEN MED DRÖMMÅL

Då klev Adam Boqvist fram i början av den tredje perioden. I numerärt överläge tog svensken saker i egna händer och hittade kvitteringen på helt egen hand. Bara ett par minuter senare gav Brendan Gaunce också Columbus ledningen.

Men med ungefär två minuter kvar kom Toronto tillbaka in i matchen via Jason Spezza.

AVGÖRANDET

Vid likaläge 3-3 gick båda lagen in i förlängningsspel för att kora en vinnare.

Och då klev Patrik Laine fram igen.

Bara 40 sekunder in i övertiden prickade finländaren in vinstmålet och sänkte topplaget.

– Han har en del självförtroende med pucken. Han vill skjuta pucken för att han tror på att den ska gå in, förklarade Brad Larsen efter matchen.

Columbus jagar just nu Boston Bruins på den sista wild card-platsen. Upp dit är det nio poäng. Laget har vunnit tre raka matcher och åtta av de tio senaste.

Matchfakta

Columbus Blue Jackets – Toronto Maple Leafs 4–3 (0–1), (1–1), (2–1), (1–0).

0–1 Michael Bunting (Mitchell Marner, Auston Matthews), 1–1 Patrik Laine (Boone Jenner, Zach Werenski), 1–2 Auston Matthews (David Kampf, Michael Bunting), 2–2 Adam Boqvist (Jean-François Bérubé) 3–2 Brendan Gaunce, 3–3 Jason Spezza (Auston Matthews, John Tavares), 4–3 Patrik Laine (Jakub Voracek, Zach Werenski).

TV: Lagen som står bäst rustade inför slutspelet