Patrik Allvin uppges vara intresserad av Andrej Kuzmenko.
Foto: Bildbyrån & Imago
NHL

Uppgifter: Vancouver jagar Andrej Kuzmenko

ANNONS

När Patrik Allvin tog över Vancouver Canucks var han tydlig med att han skulle lägga ett stort fokus på free agent-spelare från collegeligan och Europa.
Nu uppges Allvin och Canucks jaga KHL-stjärnan Andrej Kuzmenko.

I samband med att han presenterades som Vancouver Canucks nya general manager lät svenske Patrik Allvin meddela att NHL-klubben skulle ha ett öppet sinne för sina framtida spelarrekryteringar och att Canucks skulle börja komplettera sitt lag med free agent-spelare från både collegeligan och Europa.

Nu har Canucks gett sig in i jakten på en av de hetaste free agent-spelarna i Europa. Den ryske KHL-stjärnan Andrej Kuzmenko petades oväntat från den ryska OS-truppen, men NHL-intresset har inte svalnat för det. 

Enligt Rick Dhaliwal på CHEK TV ska Canucks vara en av klubbarna som hört sig för till agenten Dan Milstein gällande den ryske 26-åringen. Kuzmenko kommer emellertid inte att underhålla NHL-intresset förrän KHL-säsongen med SKA St. Petersburg är avslutad.

ÄVEN CHICAGO INTRESSERADE

Redan i höstas rapporterade Sportsnets Elliotte Friedman att det fanns ett stort intresse kring Kuzmenko från NHL-klubbarna. Förra veckan rapporterade The Athletic att Chicago Blackhawks är en annan klubb som visat sitt intresse för 26-åringen.

Kuzmenko producerade 53 poäng (20+23) på 45 matcher i KHL:s förkortade grundserie och slutade därmed på en andraplats i KHL:s poängliga, bara slagen av Vadim Sjipatjov (67 poäng).


TV: Domaren ilsknar till – då hör hela arenan hans hårda ord

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL