Peter Johansson.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Peter Johansson tvingas betala böter – nekar till händelsen: "Kraftigt missförstånd"

ANNONS

I förra veckan anmäldes Peter Johansson till disciplinnämnden för abuse of officials. Enligt domarcoachen Roland Gille ska han ha då ha kritiserat en domare i matchen hårt samt och sagt "om jag inte kommer åt honom inom hockeyn så ska jag lösa det på annat sätt”. Detta nekar tränaren själv till och menar att allting måste vara ett missförstånd.
– Mår väldigt dåligt av denna händelse när man får saker till sig som verkligen inte har sagts, säger Johansson till Hockeyallsvenskans hemsida om anmälan.

I förra veckan meddelade Hockeyallsvenskan att Kristianstads assisterande tränare Peter Johansson anmälts till disciplinnämnden för “Abuse of officials”. Detta efter en händelse efter matchen mot HV71 för elva dagar sedan.

I anmälan berättar domarcoachen Roland Gille hans syn på vad det var som hände efter matchen, där tränaren då ska ha kritiserat domaren Andre Hiljanens insats i matchen.

– Jag kommer ner i spelargången och möter en upprörd Peter Johansson. Han utrycker att han är oerhört missnöjd över Andre Hiljanens insatts idag och tycker att man måste få bort honom från HockeyAllsvenskan. Jag svarar att han iså fall får kontakta våran domarchef och framföra sina åsikter till svar får jag att ”det hjälper fan inte” Då säger Peter att ”om jag inte kommer åt honom inom hockeyn så ska jag lösa det på annat sätt” Då säger jag att detta du säger nu inte hör till hockeyn och går därifrån, säger han till Hockeyallsvenskans hemsida om situationen.

“ETT KRAFTIGT MISSFÖRSTÅND”

Bilden över vad som hänt skiljer sig markant när Johansson sedan berättar sin syn på vad det var som hände i spelartunneln efter matchen,

– Jag hade vad jag uppfattade ett bra samtal med Roland Gille efter matchen den 11/2. Jag påtalade 2 incidenter under matchen som vi tyckte vara solklara 5 min utvisningar. Detta höll delvis RG med om. Så att vi kan få en förklaring till våra spelare. Och det var inte Hiljanen specifikt vi diskuterade i det läget utan situationerna. Det kom in senare och det var RG som tog upp vår relation. Vår klubbchef var med i början av samtalet sedan kom Gath och var med och lyssnade stora delar av samtalet och båda upplevde samtalet som lugnt. Jag har inte sagt det som RG påstår, verkligen inte. Det måste röra sig om ett kraftigt missförstånd från RG. Ingen av domarna hörde vårt samtal. Mår väldigt dåligt av denna händelse när man får saker till sig som verkligen inte har sagts.

“FINNS INGEN ANLEDNING ATT IFRÅGASÄTTA”

Disciplinnämnden har nu kommit med en dom efter lång betänketid och kunde då under dagen meddela att tränaren tvingas betala 15 000 kronor i böter. I domen skriver de även:

I bestraffningsärenden under RF:s regelverk ska som utgångspunkt, om inte särskilda omständigheter föreligger, tilltro fästas till de uppgifter som en matchfunktionär lämnat, som funnit anledning att anmäla en inträffad händelse till bestraffning. I förevarande fall finner nämnden att det inte finns anledning att ifrågasätta de detaljerade och utförliga uppgifter som framgår av anmälan. Det har inte heller framkommit några skäl till varför Roland Gille, som blivit uppsökt av Peter Johansson, falskeligen skulle tillvita Peter Johansson något han inte sagt”, skriver disciplinnämnden på Hockeyallsvenskans hemsida.

För att läsa hela domen kan du klicka här.


TV: De bästa deadline-värvningarna i Hockeyallsvenskan 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM