Ryan Lasch.

Frölunda avgjorde i förlängningen mot Leksand

Matchen mellan hemmalaget Leksand och gästande Frölunda i SHL var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (1-0, 1-3, 2-1, 1-0). Ryan Lasch blev matchhjälte för Frölunda med sitt mål med bara 55 sekunder kvar i förlängningen.

Det här innebär att Frölunda nu har fem segrar i följd.

Frölunda startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 02.58 slog Elmer Söderblom till framspelad av Ryan Lasch och Michael Spacek. Efter 6.34 i andra perioden slog Lian Bichsel till, framspelad av Jonas Ahnelöv och Patrik Zackrisson och kvitterade för Leksand.

Patrik Zackrisson gjorde dessutom 2-1 efter 10.47 på pass av Max Veronneau och Carter Camper.

Efter 13.01 nätade Stefan Elliott, på pass av Michael Spacek och Ryan Lasch och kvitterade för Frölunda.

Leksands Max Veronneau gjorde 3-2 efter 17.42 framspelad av Patrik Zackrisson och Patrik Norén.

22 sekunder in i tredje perioden nätade Frölundas Joel Lundqvist på pass av Karl Henriksson och kvitterade för Frölunda.

5.44 in i perioden slog Leksands Calle Själin till framspelad av Matt Caito och Carter Ashton och gav Leksand ledningen.

KVITTERINGEN

Frölunda kvitterade till 4-4 med 56 sekunder kvar att spela åter igen genom Joel Lundqvist assisterad av Ryan Lasch och Michael Spacek.

I förlängningen tog det 4.05 innan Frölunda också avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Ryan Lasch, framspelad av Andreas Borgman och Elmer Söderblom.

Ryan Lasch gjorde ett mål för Frölunda och totalt fyra poäng och Michael Spacek hade tre assists. Leksands Patrik Zackrisson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Leksand stannar därmed på åttonde plats, och Frölunda på fjärde plats, i tabellen.

Leksand möter Rögle i nästa match borta torsdag 24 februari 19.00. Frölunda möter samma dag Timrå borta.

TV: Laget som står bäst rustade till slutspelet