Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Cole Caufields succé under nya coachen: Åtta poäng på sex matcher

ANNONS

Cole Caufield har haft en tung rookiesäsong i NHL.
Sedan Martin St. Louis tog över som tränare för Montréal har dock vindarna vänt för amerikanen – som i natt stod för tre poäng i 5–2-segern mot Toronto.
– Jag tror att han litar på mig, säger Caufield till TSN.

Inför säsongen var Cole Caufield en av de stora förhandsfavoriterna till Calder Trophy. Amerikanen, som var en målmaskin i den amerikanska junior- och collegehockeyn, har dock, liksom Montréal, haft en tung säsong. 

I november skickades Caufield ner till AHL för en nystart, men det krävdes ett tränarbyte för att få igång 21-åringen på allvar.

Sedan Martin St. Louis tog över som huvudtränare för Montréal för två veckor sedan har Caufield fått fart på produktionen. Inför nattens möte med Toronto hade amerikanen gjort fyra mål och totalt fem poäng på de fem matcher som St. Louis varit bänkboss i Canadiens. I nattens 5–2-seger stod sedan Caufield för ytterligare ett mål och två assist.

– Jag tror att han litar på mig. Han sätter mig i situationer där jag kan lyckas och jag spelar med två bra spelare, vilket hjälper. Han litar på mitt spel och det är det viktigaste för mig. Jag måste bara fortsätta göra rätt saker, säger Caufield till TSN.

Efter att ha producerat åtta poäng på 30 matcher under Dominique Ducharme den här säsongen så har Caufield alltså tangerat den poängskörden efter bara sex matcher.

Montréal Canadiens – Toronto Maple Leafs 5–2 (2–0, 3–0, 0–2)
Montréal: Josh Anderson 2 (12), Cole Caufield (6), Mike Hoffman (9), Rem Pitlick (10).
Toronto: Ilja Michejev (8), Pierre Engvall (8).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL