Gabriel Vilardi och Jakob Chychrun.
Foto: Imago & USA TODAY Sports
NHL

Uppgifter: Los Angeles Kings leder jakten på Jakob Chychrun

ANNONS

Los Angeles Kings leder jakten på Arizonabacken Jakob Chychrun, enligt David Pagnotta på The Fourth Period. Kings kan, enligt Pagnotta, tvingas att skeppa iväg det tidigare storlöftet Gabriel Vilardi för att ro affären i hamn.

En månad återstår till NHL:s deadline för övergångar, men spekulationerna kring vilka spelare som kommer att byta klubbadress innan dess är sedan en tid tillbaka i full rullning. 

Arizona-backen Jakob Chychrun är en av spelarna som ryktats vara på väg bort från sin nuvarande klubb inför deadlinen. Enligt Sportsnets Jeff Marek ska New York Rangers ha ett paket innehållandes Vitalij Kravtsov, bland andra, samtidigt som även Columbus ska ha visat konkret intresse för backen.

Nu ska Los Angeles Kings vara klubben som leder jakten på Chychrun, enligt Dave Pagnotta på The Fourth Period. Enligt källor till Pagnotta ska Kings ha Chychrun extremt högt upp på sin önskelista, där en av källorna beskriver en potentiell flytt till Los Angeles som “mycket sannolikt".

TIO SVENSKAR I KLUBBEN

Enligt Pagnotta ska Coyotes vara intresserade av att inkludera det tidigare storlöftet Gabriel Vilardi i ett trejdpaket för att genomföra Chychrun-trejden. Vilardi draftades som elfte spelare totalt i 2017 års NHL-draft och debuterade i NHL under säsongen 2019/20, där han stod för sju poäng på tio matcher. 

Förra säsongen var Vilardi ordinarie i Kings, då han producerade 23 poäng på 54 matcher, men den här säsongen har det endast blivit sju NHL-matcher för Vilardi. I stället har han spenderat merparten av säsongen i AHL med Ontario Reign, där han producerat 32 poäng på 30 matcher.

Enligt Pagnotta så pågår just nu samtal mellan klubbarna kring en eventuell trejd.

I Los Angeles Kings återfinns den här säsongen ett antal svenska spelare i form av Adrian Kempe, Viktor Arvidsson, Alexander Edler, Carl Grundström, Tobias Björnfot och Lias Andersson. I farmarlaget spelar även Samuel Fagemo, Jacob Moverare, Helge Grans och Johan Södergran.


TV: Osannolika försöket får hela arenan att dra efter andan

Den här artikeln handlar om: