Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Andrew Hammond tillbaka i NHL – blev hjälte i comebacken

ANNONS

Andrew Hammond hade fått vänta i närmare fyra år på att få starta en NHL-match mellan stolparna. I går kväll fick han chansen av Montréal Canadiens – och tog den. “Hamburglar” räddade 30 skott när Canadiens straffbesegrade New York Islanders med 3–2.
– Det var värt väntan, säger Hammond till NHL.com.

Han blev “Hamburglar” med hockeyvärlden under sin succéartade säsongsavslutning med Ottawa Senators säsongen 2014/15, där han vann 20 av 23 matcher för den kanadensiska klubben.

Därefter lyckades Andrew Hammond inte riktigt få fotfäste i NHL, utan pendlade mellan tredjemålvaktsjobb i diverse NHL-klubbar med farmarlagsspel i AHL. Inför gårkvällens match mot New York Islanders hade Hammond inte startat en NHL-match sedan april 2018 med Colorado Avalanche.

Efter att han trejdats till Montréal för en dryg vecka sedan fick Hammond så sin efterlängtade chans i går. När Canadiens gästade New York Islanders i Elmont så valde Martin St. Louis att kasta in Hammond mellan stolparna – som tog chansen.

“DET VAR VÄRT VÄNTAN”

Den 34-årige målvakten stoppade 30 skott när Canadiens kunde straffbesegra Islanders med 3–2.

– Om jag inte skulle ha förberett mig för den här matchen under de senaste fyra åren för att sedan få chansen så skulle jag leva med mycket ånger. Det här har varit det enda sättet för mig att ta mig an detta. Om det inte hade blivit någon mer match (i NHL) så hade det inte varit mer med det, men jag är väldigt glad att det hände, säger Hammond till NHL.com.

Segern var Hammonds första i NHL:s grundserie sedan 9 april 2016, som fick chansen i stället för Samuel Montembeault. Canadiens dras sedan tidigare med skadeproblem på både Carey Price och Jake Allen.

– Det slitna talesättet att den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge… Jag skulle vänta i ytterligare fyra år för att få göra detta igen. Det var värt väntan. Jag är väldigt, väldigt glad att få den här chansen, säger Hammond.

New York Islanders – Montréal Canadiens 2–3 (0–1, 1–1, 1–0, 0–0, 0–1)
New York: Kyle Palmieri (4), Brock Nelson (17).
Montréal: Jeff Petry (3), Josh Anderson (10).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games