Växjö vann mot Brynäs

Straffar avgjorde för Växjö i hemmasegern mot Brynäs

Växjö mötte Brynäs hemma i en match i SHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde hemmalaget vinna med 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0). Olle Lycksell blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Första perioden blev mållös. Efter 14.34 gjorde Brynäs 0-1 genom Oula Palve.

Växjö kom tillbaka, och gjorde 1-1 genom Hardy Häman Aktell med 04.52 kvar att spela i andra perioden. Brynäs tog ledningen med 1-2 genom Greg Scott efter 7.45 i tredje perioden.

KVITTERADE I BOXPLAY

Växjö gjorde 2-2 genom Arvid Lundberg med 02.11 kvar att spela. I straffläggningen var det Växjö avgjorde till 3-2. Den avgörande straffen stod Olle Lycksell för.

Växjö stannar därmed på sjunde plats, och Brynäs på tionde plats, i tabellen.

I nästa match, tisdag 22 februari 19.00, har Växjö Linköping borta i Saab Arena, medan Brynäs spelar borta mot Malmö.

TV: Därför vinner Finland OS-guld