OS 2022

Fiaskot – Tre Kronor missar medalj

Sverige lyckades aldrig ladda om efter nagelbitaren mot Ryssland.
I bronsmatchen vann Slovakien, fullt rättvist, med 4-0.

I den första perioden såg det ut som att Tre Kronor hade en riktig baksmälla från matchen mot Ryssland.

Det var inte mycket som fungerade och Slovakien var det klart bättre laget.

Men det skulle ändå vara likaläge på noll inför den andra perioden.

För slovakerna har det handlat en hel del om Juraj Slafkovsky under turneringen.

STORTALANGEN AVGJORDE

Det var också den 17-årige supertalangen som öppnade målskyttet i matchen. Det var i den andra perioden som Juraj Slafkovsky knäppte iväg en handledare som styrdes på en svensk försvarare och ställde Lars Johansson i målet.

Kort därefter hittade Samuel Takac rätt i powerplay. Efter en snabb passning av Pavol Regenda hann inte den svenske målvakten täppa till luckan vid första stolpen innan pucken smet in.

Med ett tvåmåls-underläge inför den tredje perioden krävdes det en ordentlig uppryckning från Tre Kronor.

Men någon sådan kom aldrig.

HITTADE ALDRIG RÄTT

Vid vissa stunder kunde svenskarna sätta tryck i den offensiva zonen men det var väldigt få öppna lägen.

Johan Garpenlöv och hans mannar lyckades aldrig bryta mönstret och ta sig in i målprotokollet. Istället var det Slovakien som kunde sätta press och leta efter trean.

Som också skulle komma, liksom fyran. Juraj Slafkovsky gjorde sitt sjunde mål för turneringen i öppen kasse innan Pavol Regenda satte 4-0, även det i tom målbur.

Det svenska ishockeylandslaget som kom till Kina med guldambitioner får därmed åka hem utan en medalj.

TV: Det är Rysslands svaghet